22 Haziran 2012 Cuma

Fenerbahçe ve Hasan Ali Kaldırım




İlginçtir tarihinin en zor aylarını yaşayan Fenerbahçe, son yılların en başarılı transfer politikasını güdüyor. Takımın ihtiyaç bölgelerine, net takviyeler geliyor. İlk olarak hücum bölgesine cuk oturacak olan Dirk Kuyt transferi bitti. Kuyt’ın ardından yerli transferlerin zamanı gelmişti ki, Hasan Ali Kaldırım fazla bekletmedi ve 5 senelik sözleşmeye imzayı attı. Bonservis bedeli de Türk oyuncu piyasası için gayet cazip; 3 milyon 750 bin Euro. Hele ki, sol bek gibi millet olarak büyük sıkıntı içinde olunan bir bölge için çok makul bir fiyat. Aynı Kayseridir ki, Amrabat’a 15 milyon Euro istiyor, ayrı mevzu.

Hücum yönü güçlü ama savunmada zaafları olan bir bek Hasan Ali. Kayserispor’da çizdiği başarılı grafiğin kendisine Fenerbahçe kapısını açması sürpriz değil. Şu an için büyük takımda forma giymeye hazır mı? O tartışılabilir. Ben kısa vadede sorun yaşayabileceğini düşünüyorum. İsmail Köybaşı’nın yaşadığı sıkıntıyı yaşaması muhtemel. Ancak futboluna bir şeyler katarak, yoluna devam edecek potansiyeli de var. Bu anlamda güzel bir yatırım olacak. Fenerbahçe, Özgür Çek'ten beklediğini Hasan Ali'de bulacaktır.

Fenerbahçe’nin yıllardır en büyük avantajı, yerli kalitesinin rakiplerine kıyasla çok daha üst düzeyde olması. Volkan Demirel – Gökhan Gönül ve Emre Belözoğlu’nun bu avantajdaki payları çok büyük. Bu transferle beraber, Fenerbahçe’nin savunma ve kaleci hattında dört yerli oyuncu oldu. Hasan Ali – Serdar Kesimal, x – Gökhan Gönül ve Volkan Demirel. Bu hattan yüksek verim alan bir Fenerbahçe, rakiplerine yine ciddi bir üstünlük sağlayacaktır.

1 yorum:

  1. Değerli blog yöneticisi paylaşımlarınız çok dikkat çekici,bizde sitemiz Burun ameliyat olarak blogunuzu hergün takip ediyoruz.

    YanıtlaSil