31 Aralık 2012 Pazartesi

Atsan Ceketini Sırtına, Elveda Desen..




Fantezi liglerinde fikstürlerin yarısını tamamlamaya yaklaştığımız şu günlerde bazı oyuncuların takas yolu gözleniyor. Al Jefferson - Paul Millsap ikilisinden Pau Gasol'e, Andrea Bargnani'den Demarcus Cousins'a bir çok oyuncu topun ağzında ama o topların fitili bir türlü ateşlenemedi gitti. Tabi ki takım sahipleri olarak biz de yaşanan gelişmeleri ağzımızın suyu akarak takip ediyoruz.

Utah'ın sezon sonu serbest kalacak olan bu iki pota altı yıldızını elinde tutması çok zor. Zaten tutmaya ihtiyaçları da yok. "Kulübe"de Enes Kanter ve Derrick Favors adında fişek gibi iki delikanlı bulunurken, daha arızalı olan gard bölgesine (Mo'nun sakatlığı sonrası 1 numara da olur, 2 de) takviye yapılması daha mantıklı olacak. Şahsi fikrim bu yolda harcanan her haftanın zarar hanesine yazıldığı yönünde. Millsap veya Al-Jeff, hangisi olursa olsun, bir takasa gidilmesi şart. Keza Al Jeff'in takası bence daha hayırlı olur. Yedek subaylar Enes ve Favors'ın orta mesafede çok başarılı oyuncular olmadığını göz önünde bulundurursak yokluğu halinde Millsap'in hareketli oyunu aranacaktır. Öte yandan atletizmiyle göz korkutan Favors için pivot pozisyonu, uzun forvet mevkisine göre daha iyi olabilir. Öyle ya da böyle, açın şu gençlerin önünü, insanın canını sıkmayın yahu. (Gereksiz bilgi: Utah Jazz forumlarında Al Jefferson'a edilen küfürlerin hesabı yok)



Bargnani ile Pau Gasol de bir takas paketinin iki unsuru olarak konuşuluyor. Şu bir gerçek ki Gasol, Mr.Pringles'ın sistemine uyan bir adam değil. Ayrıca kendisi artık 5 numarada oynamak istiyor. Dwight canavarının vuku bulduğu bir takımda bu hayaller gerçekleşmeyeceği için Gasol pek huzurlu değil. Diğer elimizde de Amerika sınırının kuzey tarafında umut kesilenlerden Bargnani var. Neredeyse 2.10 boyu olan adamın 4-5 rebound ortalamasını benim vicdanım kabul etmiyor sayın seyirciler. İnsanda biraz yüz olur, insaf olur. Neyse, Bargnani Lakers için güzel bir parça olur. Dış şut tehdidi yaratılarak Dwight'a spacing sağlanır. Her ne kadar Artest dört numarada çok iyi iş çıkartsa da, uzun vadede o bölgenin esas oğlanı olarak ne kadar yeterli, tartışılır. Bu takasın Lakers için daha da önemli kısmı garnitür olarak konuşulan Jose Calderon ve Linas Kleiza. Bench'te ciddi sıkıntısı olan ve Nash'i yedeklemekte güçlük çeken Pringles için hiç fena parçalar değil. Toronto ise Kyle Lowry'i Calderon sıkıntısından kurtarmak ve Bargniani'yi postalamak isterken pota altına iyi bir oyuncu almak istiyor. Eh, Gasol mantıklı gözüküyor böyle bakınca ama insana demezler mi "senelik 20 milyon dolar kazanan ve 2 yıl kontratı olan bu "yumuşak" İspanyol'u alınca takım nereye kadar gidebilecek?". Kısmet.

Cousins ise atsan atılmaz satsan satılmaz. Evlat olsa reddedilir, yüzüne bakılmaz. Ancak evlat dediğinin üretim maliyeti yok, öz kaynak sistemi sonuçta. Cousins öyle de değil yıllık para veriyorsun ve potansiyeli çok üst düzey. N'apsak, N'apsak diye saatlerce süren üst düzey toplantıların ardından takas için topun ağzına geldi Cousins. Sacramento'ya herşey müstahak onu da belirteyim. Hani çizgi filmlerde yolda yürürken kafasına düşen karakter vardır ya, umarım Kings organizasyonunu yönetenler olur o karakterler. Maaş dengesine bakınca önümüzdeki sezonun sonuna kadar Kings'in ipotekli olduğunu görüyoruz. Cousins'ı elden çıkartınca gelecek parçaların da çok "Franchise" oyuncusu olmayacağını düşünürsek, güzelinden bir uzun hava patlatıp göbek atma iyanesiyle streslerden arınmak daha faydalı olabilir. Neyse, Cousins'ın en büyük talibi Celtics ama yeşillerin pek eşleyecek parçaları yok. Kağıt üzerinde baktığımızda Avery Bradley, Courtney Lee ve Jeff Green'in olağan şüpheliler olduğunu görüyoruz ama anlaşma sağlanır mı bilinmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder