23 Ağustos 2011 Salı

5 milyonluk "Fiyascu"


Bogdan Stancu Hagi’nin Galatasaray’a bıraktığı son “hediyesi”ydi ve onun da yolu Romanya’dan birlikte geldiği Culio’nun yanına düştü. Romanya’dan gelenler Ordu’da buluştu. Muhtemelen ikisinin de Galatasaray’a gelirken aklında işlerin böyle gelişeceği yoktur.

5m euro gibi kendisi için fantastik bir paraya transfer olan Rumen forvet Galatasaray’da geçirdiği sürede beklentileri karşılayamadı. Transferi konusunda da çok spekülasyonlar yapıldı ancak bence sadece sağlam bir transfer “kazığıydı”. Şahsen ben altında bir şey aramıyorum çünkü ne paralara ne saçma transferler yapılıyor; bu durum kötü transfer politikası yürüten takımlarda sürekli karşımıza çıkıyor. Andy Carroll ve 35m pound??

Stancu’nun aslında eleştirildiği kadar rezalet ve işe yaramaz bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Bu kadar çok eleştirilmesinin nedenini de bonservis bedeline bağlıyorum. Ancak bu tarz durumlarda bonservis bedellerinin altında ezilen oyunculara çok kızmamak gerekir. Stancu kendisi mi gelip benim bonservisime 5m euro verin dedi. Vermeseydin o kadar parayı sen de yeterince araştırmadığın oyuncuya. 500 bin euroya gelse bence gelecek vadeden oyuncu konumunda değerlendirilecek ve ondan daha az şey beklenecekti. Ayrıca doğal mevkisinin ikinci forvet olmasına rağmen kendisinin geçen sezonun büyük kesiminde sol açık oynadığını da hatırlatalım. Ancak bu yazdıklarımdan Stancu’nun çok iyi oyuncu olduğunu falan düşündüğüm çıkarılmasın lütfen. Sadece biraz fazla eleştirildiğini düşünüyorum. Geçen yıl Galatasaray’da kim iyi oynadı ki Stancu’dan bu kadar nefret edildi. Sadece yetersiz bir oyuncu şu an için. Özellikle de bitiricilik kısmında çok ciddi sorunları var, bu kadar çok “beceriksizlik” yaparak büyük takımda barınamamanız da normal tabi ki.

Bir de olayın psikolojik boyutu vardı. Bir oyuncunun iyi performans gösterebilmesi için kafasının rahat olması gerekir. Stancu daha İstanbul’a gelir gelmez şöyle bir cümle kurdu; “ Afellay’ın 3m euroya transfer olduğu bir piyasada Romanya’dan hiç kimse 5m euro etmez.” Evet, doğru söylemişti ama bu bile adamın gelir gelmez ne kadar stres altında olduğunu gösteriyor. Ancak bu konuda da bütün suçu bonservis bedeline yüklemeyelim, yıldız olmak isteyen oyuncunun da biraz kendine güveninin olması ve ne olursa olsun belli standartta performans sergilemesi gerekir. Stancu bu konuda da çok eksik. Oynadığı her maçta ablasının arkadaş ortamında kendini göstermeye çalışan küçük kardeş gibi telaşlıydı. Hele bir de kötü oynamaya başlayınca zaten iyice oyundan koptu.

Şimdi Orduspor’da daha az baskı altında ve gözlerden uzak oynama şansı bulacak. Önünde iki tane yol var, ya burada bir şekilde kendini kanıtlayacak ya da bir sonraki sene büyük ihtimalle Romanya’nın yolunu tutacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder