22 Ağustos 2011 Pazartesi

Chelsea'nin yeni yıldızı Mata


Chelsea yeni sezonun ilk maçlarında pek de izleyenleri tatmin eden bir görüntü çizmedi. Villas-Boas'ın ekibinden bu sene için beklentiler yüksek. Ancak gördük ki gerek orta sahada gerek kanatlarda verimsiz bir görüntü çiziyorlar. Abramovich de bu durumun üstüne elini çabuk tuttu ve bir süredir peşinde oldukları Juan Manuel Mata'yı Chelsea kadrosuna dahil etti.

23 Yaşındaki Mata 3 yıldır Valencia'da çok iyi bir performans ortaya koyuyor. Bu performansı Chelsea'de de sürdürmesi gayet olası. Mata Chelsea'de kanatlarda ve ya forvetin arkasında oynayacaktır. İleri uçta çok fazla izleyeceğimizi düşünmüyorum. Kalou ve Malouda'dan oluşan kanat hattına takviye gereken Chelsea'nin Mata ile bu bölgeye çok iyi bir takviye yaptığını söyleyebiliriz.

Maviler'in bu seneki en büyük eksiklerinden biri de orta sahasındaki üreticilik ve yaratıcılık eksiğiydi. Mata'nın forvet arkasında değerlendirilmesi durumunda bu konuda da takımına katkı sağlayacağını bekleyebiliriz. Hızı ve bitiriciliği ile de gol yollarında yine etkili olacaktır.
Transferin tek düşünülmesi gereken kısmı 30m euroluk maliyet diyebiliriz. Tabi ki, genç ve yetenekli oyuncuya yatırım yapmak maliyetli bir iştir ve Chelsea bu transfer döneminde çok henüz çok fazla para harcamadı ama yine de 30m euroluk bonservis Mata'nın üzerinde bir baskı yaratabilir. Çünkü Chelsea'de hücumda şu anki görüntüyü düşünecek olursak Mata'ya çok iş düşecek.

Bir de transfer diğer cephesi var, Valencia. Valencia'nın bence şu son yıllarda en iyi olduğu dönem ileri hattında David Silva - Villa ve Mata üçlüsünün kullanıldığı dönemdi. Şu anki kadroya baktığımızda hiç birinin kalmadığını görüyoruz. Üstelik bu oyuncuların yerine onları aratmayacak takviyeler de yapılmadı. Buradan anlıyoruz ki Valencia yeni bir yapılanmaya gidiyor. Gördüler ki bu şekilde ne Barcelona ne de Real Madrid'le başa çıkamayacaklar (ki haklılar), bir şeyleri değiştirmeye karar verdiler. Bu sürece de üç en önemli oyuncusunu satıp onlardan 100m! gibi bir bonservis bedeli kazanarak başladılar. Muhtemelen bu sene ve ya önümüzdeki sene 2 sezon boyunca kiraladıkları Sergio Canales'in de bonservisini alacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder