20 Ağustos 2011 Cumartesi

Ünal Aysal'a tepki göstermeden önce kulak verelim

İki üç haftadır futbolun dışındaki konulara hiç bulaşmak karışmak istemedik. Ne olursa olsun artık futbol konuşalım muhabbet edelim istedik. Ancak bu son gelişmelerden sonra kısaca bir şeyler yazmak istedim.

Galatasaray’ın yaptığı açıklamalara öncelikle kafadan herkesin bir tepki göstermesi iyice alışkanlık oldu. Sizi şimdi temmuzun başına geri götürmek istiyorum. Şike soruşturmaları yeni yeni başlamış ortalık tam bir kaos halinde. Ünal Aysal o dönemlerde bir açıklama yapmıştı. Demişti ki; mevcut koşullar altında liglerin başlaması büyük kaos olur, gerekirse ligler ertelensin. Bu açıklamanın hemen ardından Mehmet Ali Aydınlar çok sert bir açıklamayla cevap verdi. Galatasaray’ı bu tavrından ve açıklamasından dolayı kınadı. Ardından birkaç hafta geçti ve neler olduğunu hepimiz gördük. Liglerin ertelenmesine karşı çıkan kimse de yoktu.

Öncelikle söylemeliyim ki, Türkiye Futbol Federasyonunun kararı bana göre son derece basiretsizdi. Bundan Fenerbahçe neden düşürülmedi, Beşiktaş neden ceza almadı anlamı çıkmasın. Ancak işin çok ama çok önemli olan kısmı Avrupa’ya takımlarımızın gitme konusu. Bu noktada hepimizin taraftar gözlüklerimizi çıkartması gerekiyor, çünkü bu işin şakası yok. Mehmet Ali Aydınlar’a göre verilen karar Türk futbolunun geleceği için en doğru karar. Peki, şimdi şöyle bir durum var. Neredeyse 40 kişi pfdk’ya neden sevk edildi? Ki bunların neredeyse yarısı şu anda hapis yatıyor.( Belki dikkat etmiyoruz, gözden kaçıyor ama bu insanlar 2 aydır hapis yatıyor.) Madem ortada bir şike şüphesi var ve o kadar kişi pfdk’ya sevk edildi, neden takımlarımız Avrupa’ya gidiyor. Biz karışmayız Avrupa’ya gidip gitmemeye kulüplerimiz karar versin diye bir açıklama olabilir mi? Bu Türk Futbolunun geleceği için en doğru karar mı şimdi? Diyelim ki, kulüplerimiz Avrupa’ya gitti, 3 ay sonra da şike soruşturması sonuçlandı ve kulüplerimiz suçlu çıktı. Sizce Uefa ve Fifa bunu görmezden gelip bizi kendi halimize bırakır mı? Böyle bir durumda önümüzdeki birkaç sene boyunca Avrupa kupalarından men ediliriz. Günümüz futbol dünyasında ise özellikle büyük kulüplerimizin birkaç sene üst üste Avrupa gelirleri olmadan hayatta kalması mümkün değil.

Ünal Aysal’ın son açıklaması da bu yöndeydi. Buna dikkat çekmek istedi. Ancak yine çok büyük bir tepkiyle karşılandı. Kim şike yaptı, kim yapmadı bilmiyoruz. Bu konuda da taraftar gözlüklerimizi çıkartmamız lazım, çünkü içinde bulunduğumuz durum çok ciddi ve hata yapmayı kaldırmayacak bir durum. Ünal Aysal’ın dediklerine şimdilik bütün kulüpler karşı çıkıyor, umalım da 4-5 ay sonra herkes aklansın ve biz de (Fenerbahçe,Galatasaray,Beşiktaş,Trabzon,Karsspor..) geri dönülemeyecek bir durumla karşı karşıya kalmayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder