25 Haziran 2013 Salı

Kartal'ın yeni patronu Slaven Bilic!



Önder Özen'i sportif direktörlüğe getiren ve hoca arayışlarına Özen ile devam eden Beşiktaş, yeni teknik patronunu buldu: Slaven Bilic! Hırvatistan milli takımını çalıştırdığı dönemde tanıdığımız, geçen sezonu ise Rusya'da Lokomotif Moskova'nın başında geçiren Bilic, egzantrik kişiliği ile biliniyor. Beşiktaş için heyecan verici bir tercih olduğu kesin. Hırvat hoca ile yapılan anlaşmanın iki senelik olduğunu belirtelim.

Slaven Bilic Hırvatistan'ın başında iken gösterdiği performans ile takdir toplamıştı. Geçen sezon Rusya'da çok kötü bir sezon geçirmiş olması, onun kötü bir hoca olduğunu göstermez. Keza şahsi düşüncem, 2004'ten 2012'ye kadar Hırvatistan milli takımlarını çalıştıran hocanın daha yoğun tempo olan kulüp hocalığına uyum sağlamakta bocaladığı. Sene başına 5-10 maça çıkarken, bir anda 40-50 maça uyum sağlayabilmek, bütün taktiği stratejiyi o tempoya göre ayarlayabilmek kolay bir iş değil. Bence Lokomotif Moskova, Bilic için muazzam bir tecrübe oldu.

Hırvat teknik adam, çalıştırdığı takımları hücum futboluna adapte etmeye çalışıyor. Moskova'yı çok fazla takip etmemiş olsam da, Hırvatları çalıştırdığı dönemden Bilic'in oyun yapısını biliyoruz. Bilic, takımın formasyonuyla sık sık oynayan, ancak en az 3-4 hücum oyuncusuyla sahada bulunmayı düstür edinmiş bir kişi. Türkiye'de de hücum futbolunun her zaman iş yaptığını düşündüğüm için Bilic'in taktiksel olarak uyum sağlamakta büyük bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

Genç teknik direktör, Türk oyuncusuna pozitif etki yapan iki özelliğe daha sahip: hırs ve hırçınlık. Beşiktaş'ın genç oyuncu ağırlıklı kadrosunun böyle disiplinli bir figür ile daha iyi performans verebileceğini düşünüyorum. Tam bu noktada şunu da ekleyeyim, muhtemelen Fernandes ile sezonunun bir bölümünde bu disiplin noktasında ters düşecekler ama büyük bir soruna dönüşeceğine inanmıyorum.

Tutkusuyla, hırsıyla, gençliği ve karizmasıyla genç teknik adamın Beşiktaş taraftarının sevgisini kazanacağını tahmin ediyorum. Aynı zamanda bir rock grubunda gitarist olan Bilic'e Türkiye'de başarılar!

1 yorum: