23 Haziran 2013 Pazar

Nani veya Farfan'a ihtiyaç var mı?



Galatasaray'da seçim süreci dün sonuçlandı ve Ünal Aysal üç sene için de yetkilendirildi. Artık gündem transfer. Daha önceden temasa geçilen ancak gerek seçim süreci gerekse yabancı oyuncu sınırlaması nedeniyle resmiyete kavuşmayan bazı oyuncularla daha somut adımlar atılacak. Bu isimlerin başında gelenler; Felipe Melo, Carlinhos, Farfan, Nani ve dahası. Bizim sorumuz şu: "Galatasaray'ın Farfan veya Nani'ye ihtiyacı var mı?"

Sistem ve teori açılarından düşünecek olursak, cevabımız böyle bir kanat oyuncusuna gerek yok olacaktır. Ancak futbol da diğer takım sporları gibi bir momentum oyunudur. Maç içerisinde akışı değiştiren oyuncular bu açıdan çok önemlidir. Mesela Amrabat'ın da transferi sırasında Fatih Terim'in önem verdiği bir konuydu bu. İşte Nani veya Farfan bu tipte ve fark yaratacak oyuncular. Şu da bir gerçek ki, bu kadar efektif kanat oyuncularını herkes kadrosunda ister.

Transferler genelde iki şekilde yapılır. Ya güçsüz olduğunuz bölgeyi güçlendirmek için bir oyuncu transfer edersiniz, ya da güçlü olduğunuz bölgeyi keskinleştirmek için oyuncu alırsınız. Galatasaray'ın Nani ve Farfan türünde silahları yok. Kabul edelim ki, üst düzey bir takımın en iyi kanat oyuncusu Amrabat olmamalı. Fatih Terim de bunun farkında. Bu nedenle mevcut sistemin oyuncuları olmasalar da hücum zenginliği yaratmak açısından böyle isimler lazım. 

Yabancı kısıtlaması, maliyet gibi unsurları da göz önüne alınca bu transferle ilgili ne karar çıkacak göreceğiz. Ancak bu oyunculara yönelinmesi şunu gösteriyor ki, bu transfer döneminde Galatasaray savunmasını güçlendirmeye ve hücumuna çeşitlilik katacak oyunculara yönelmiş durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder