22 Haziran 2013 Cumartesi

U20 Dünya Kupası Başladı, Geleceğin Yıldızları Türkiye'de


Merak ve hevesle beklediğimiz 20 yaş altı dünya kupası sonunda başladı. Dün başlayan serüvende şu ana kadar A ve B gruplarında toplam 4 maç yapıldı. İlk maçlar itibariyle favori takımların galip geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. A grubunda Fransa, Gana'yı 3-1'le geçerken, İspanya'nın gençleri Amerika'yı 4-1 ile mağlup etti. B grubunda ise Portekiz, Nijerya'ya kafa kafaya geçen maçta 3-2 ile üstün gelirken, Güney Kore Küba'yı 2-1'le mağlup etti. 

Çiçeği burnunda Arsenal'li ve aynı zamanda bir FM efsanesi olan Yaya Sanogo, turnuvanın ilk maçında Gana'ya karşı golünü yazdırmayı başardı. Kendisi geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamada Arsene Wenger ile çalışma fırsatının Arsenal'e gelmesinde etkili olduğunu söylemişti. Belli ki, genç yıldız bu turnuvayı yeni teknik direktörünü etkilemek için bir fırsat olarak görüyor. İspanya'da ise gol yükünü Barcelona ve Real Madrid alt yapılarının ürünleri olan Jese ve Deulofeu çekti. İki yıldız da Amerika'ya karşı duble yapmayı başardı. 

Genç Millilerimiz de bugün El Salvador'a karşı sahne alacak. Salih'li, Kerim Frei'lı, Okay'lı kadromuza tabi ki güvenimiz tam. Umarız genç yıldızlarımız, kendi ülkemizde gerçekleşen bu büyük organizasyonda büyük başarılar elde edecektir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder