12 Şubat 2012 Pazar

Deplasman Fobik Fenerbahçe



Fenerbahçe’nin deplasman kabusu son hız devam etmekte. Son olarak Kardemir Karabükspor’a konuk olan Sarı-Lacivertliler, bu deplasmandan da 2-1’le puansız ayrıldı ve lider Galatasaray’la arasındaki puan farkı böylece 6 olmuş oldu.

Fenerbahçe’nin kendi evinde ve deplasmanda oynadığı futbol arasında, siyahla beyaz kadar fark var desek yanlış olmaz. Saraçoğlu’nda coşkulu, rakibe hücum pres yapan, çok iyi top çeviren, maç içinde birçok gol pozisyonuna giren bir takım izletebilirken bizlere, deplasmanda bu kriterlerin hiçbirini göremiyoruz Sarı-Lacivertlilerde. Nitekim bu maçta da Alex’in serbest vuruşu ve penaltısı dışında organize bir şekilde pozisyona giremediğini gözlemledik Fenerbahçe’nin. Bu pozisyona girme ve top çevirme kısıtlılığının başlıca nedeninin de Emre Belözoğlu’nun yokluğu olduğu bariz bir gerçek. Bu görevi onun yerine üstlenen Cristian’ın da, özellikle bu maçta, hiç başarılı olamadığını söylememiz lazım. Üstüne üstlük Alex’in bu maçta da olduğu gibi deplasmanlardaki durgun oyunu, Fenerbahçe’nin Emre’yi çok ama çok aramasına sebep olmakta.

Fenerbahçe, deplasmanda bu şekilde oynayarak puan kaybetmeye devam ettiği sürece, şampiyonluk hedefinden (en azından Play-off’a avantajlı bir puanla girme hedefinden) gittikçe uzaklaşacak gibi görünüyor. Ama yine de sezon başından beri deplasmanda bu denli puan kaybeden bir ekibin şuan ligde 2.lik koltuğunda oturması da bir başarı olarak görülebilir.

Karabükspor’dan da bahsetmeden, yiğidin hakkını teslim etmeden geçmeyelim. Devreye kadar topladığı puanlarla küme düşmenin en büyük 2. adayı olarak görülen Karabük, devre arasında yaptığı birçok transfer sonrası 2. devreye çok iyi başladı ve art arda puanlar toplayarak kümede kalma yolunda önemli bir aşama kat etti. Özellikle topu ileri alanda çok iyi tutan Mehmet Yıldız’ın transferinin, Karabük’e ilaç gibi geldiğini söyleyebiliriz. Maçta ikinci yarıda pek varlık gösterememelerine rağmen, ilk yarıda Florin Cernat maestroluğu eşliğinde Fenerbahçe’ye karşı mükemmele yakın bir futbol sergilediklerini ve bunun galibiyeti getirdiğini belirtelim.

Sonuç olarak, evinde çok başarılı bir performans sergileyen Karabükspor’un, deplasmanlarda bu kadar başarısız bir Fenerbahçe’ye karşı galip gelmesi bana pek sürpriz olarak görünmedi, böyle bir sonuç bekliyordum açıkçası. Yazımı sonlandırırken maçın son saniyelerinde yaşanan çok ilginç bir anın videosunu paylaşıyorum sizlerle : Selçuk Şahin’in bir basketbolcu gibi ribaund çekmesi. Buyrun :



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder