1 Şubat 2012 Çarşamba

Ersan İlyasova seneye nereye gidecek?




Nba'de ülkemizi Milwaukee Bucks forması altında temsil eden Ersan İlyasova'nın kontratı bu sene bitiyor. Bence Nba'in potansiyelini kullanamama açısından en yazık olan oyuncularından biri Ersan. Basketbolun hem hücum yönünde hem de savunma yönünde değerli meziyetleri olan, 2.08'lik uzun boyu ve güçlü sezgileriyle rebound dalında da ciddi bir potansiyel olan temsilcimiz; belki de kendine en uygun olmayan takımda yıllardır mücadele etmeye çalışıyor. Scott Skiles'ın ekibi Milwaukee Bucks takım oyunundan olabildiğince uzak, herkesin kendi halinde hücum etmeye çalıştığı şahsen hiç beğenmediğim bir ekip. Ancak yine de çok iyi bir profesyonel olan temsilcimiz mutsuzluğuna rağmen elinden geleni hiç bir zaman ardına koymadı. Keza ciddi bir skor potansiyeli olsa da takımın dümeninin Brandon Jennings gibi oyun kuruculuk meziyetlerinden yoksun bir gardda olması da benim için ayrı bir hoşnutsuzluk yaratıyor. Neyse, Ersan'ın kontratı bu sene bitiyor dedik. Peki Ersan önümüzdeki sezon için nasıl bir karar almayı düşünüyor.

Ersan'ın Milwaukee'den illallah ettiğini anlamak çok zor değil, keza Anadolu Efes'te sezon bitirmek ve bu yıl Nba'e dönmek istemediğini hepimiz biliyoruz. Efes'te oynanılan "takım oyunu" içinde çok fazla ön plana çıkmaya çalışmadan ne kadar ciddi katkı verdiğini de hatırlatmadan geçmeyeyim. Bu tarz etkenler Ersan'ın aklında önümüzdeki sene Avrupa'da oynama düşüncesini oluşturmuş. Son verdiği demeçlerde kendisine Avrupa'dan 5 takımdan bu sene için teklif aldığını ama Bucks'ın kendisini bırakmadığını anlatmış. Yalnız bu sene için neyse de (gerçi geçti artık) önümüzdeki sezonlarda Ersan'ın Nba'den ayrılacağını düşünmüyorum. Keza çaylak kontratının son senesinde şu an 2.5m dolar civarı bir maaş alıyor. Bu yaz tam serbest oyuncu olmasıyla beraber bir çok takımdan bu paranın en az iki katı civarlarında teklifler alabileceğini düşünüyorum. Keza kendisine uygun bir takımda çok ama çok ciddi bir çıkış yapıp şu anda olduğundan çok farklı bir yere ulaşabileceğini düşünüyorum.

Şuan için Ersan'ın verdiği net bir karar yok. Demin bahsettiğim açıklamada önümüzdeki sezon olacakları şimdiden düşünmek istemediğini ve sadece takımının başarısına konsantre olmak istediğini eklemiş. Ancak bana göre net bir şekilde belli olan şey temsilcimizin seneye Bucks forması giymeyecek olması. Yine bence Ersan kesinlikle Nba'de kalacaktır. Gönlümde yatan aslan ise, yaşlanmış kadrosuyla bir dönüşüme başlayan Boston Celtics. Olur mu, bence olur. Son olarak merak edildiyse diye Ersan bu sezon yaptığı istatistikleri de ekleyeyim; 21 dakika / 8.1 sayı / 7.1 rebound..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder