3 Aralık 2012 Pazartesi

Wesley Sneijder'in İhtimali Bile Fantastik



Şu son günlerde Fenerbahçe ile adı sıklıkla yan yana gelen bir yıldız, Wesley Sneijder. Şahsen benim de çok beğendiğim ve özel bir yetenek olarak gördüğüm bir adam. Kalitesiyle ilgili çok fazla yazıp çizmeye gerek yok aslında. Keza yıllardır İnter'de orta sahanın beyni görevini görüyor. Ondan öncesinde de Real Madrid ve Ajax gibi diğer devlerde forma giymiş bir isim. Gerçekleşmesini oldukça zor gördüğüm ama gerçekleşmesi halinde bir çok kişiye küçük dilini yutturacak bir transfer olur.

Wesley Sneijder yeni ve daha hızlı oynamaya çalışan Fenerbahçe için biçilmiş kaftan. Mehmet Topal ve Raul Meireles'in yerinin garanti olduğu "yeni nesil Fenerbahçe"nin takım içi lideri olur. Pas trafiğinin maestrosu, hücumun çilingiri olur. Yılların üst düzey futbol tecrübesiyle, ne zaman ne yapması gerektiğini bilen bir akıl olur. Keza Sneijder demin de dediğim gibi Fenerbahçe'nin tam ihtiyaç duyduğu bir oyuncu tarzı. Belki Alex kadar gol atıp, asist yapmaz ama işin hücum aklı kısmında onun kaybettirdiklerini takıma kadar, hem de bunu yaparken orta sahada mücadele etmeyi bırakmayarak.

Öte yandan Hollandalı yıldızın şu anki kontratı yıllık 6 milyon avro değerinde. İnter'in son teklifi senelik 4 milyon civarında ve kabul görmedi. Yani bu da demek oluyor ki, Fenerbahçe'nin 4 milyondan fazla bir miktarla kapıyı çalması gerekiyor. Benim için tartışmasız çok yüksek bir miktar, keza sanıyorum ki şu anda Fenerbahçe kadrosunda maksimum kontrat senelik 2.8 milyon avro civarlarında. Yani bahsettiğimiz miktarlar takım içi ekonomik düzenin de bozulması anlamına gelir. 

Sneijder Fenerbahçe forması giyer mi, giymez mi bilmem ama isminin bile çok heyecan verici olduğunu söyleyebiliriz. Bakalım Fenerbahçe maddi olarak fedakarlık yapıp, Sow gibi, Meireles gibi, Kuyt gibi kaliteli yabancılarına bir yıldız daha ekleyebilecek mi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder