19 Ağustos 2012 Pazar

Alex Bile Aldatmaya Yönelik İse..



Fenerbahçe'nin durumunu en iyi özetleyen başlık bu sanırım. Yıllardır kalitesiyle herkesin saygısını toplayan Alex bile maçın büyük bir bölümünü kendini oradan oraya atarak geçiriyorsa, Fenerbahçe'de sorun büyük. Esas sorun orta sahada orası kesin ama Fenerbahçe'nin genel yapısı iyi değil. Takım birbirine uyumsuz oynuyor ve bunun da en büyük nedeni geçen seneki omurganın ciddi ölçüde değişmiş olması. En azından mevcut eksiklerle ve şu an için.. Orta sahada top çıkartacak isim yok diyorduk da geri dörtlünün bu kadar kötü olması da kabul edilebilir gibi değil.

Geçen sezondan beri söylüyorum Aykut Kocaman gerçekten kötü bir teknik direktör. Orta sahayı Mehmet Topal ve Selçuk Şahin'den oluşturmak kadar yanlış bir tercih olamaz. Tamam ileriye elinde olan bütün forvetleri sıra sıra dizmişsin ama oraya topu kim taşıyacak? Elde bu işe en uygun adam Baroni, o da Selçuk oynasın diye yedekte bekliyor. Topal da iyi değil. Tekrar etmek lazım, Topal yanında topu iyi kullanan oyuncularla beraber oynarsa verimli olur. Selçuk Şahin ile beraber oynarsa son derece gereksiz bir futbolcu olur çıkar. Transferi yapmaktan daha önemlisi, yapılan transferden verim almak. Bu şekilde devam edilecekse Mehmet Topal'a verilen ücretler yazık olur şimdiden söylemek lazım.

Fenerbahçe için maçtan 1 puanı kopartan yine kalitesiyle sürekli gözlerimizin pasını silen Dirk Kuyt oldu. Kuyt her geçen maçta bu takımın lideri olduğunu ve olacağını gösteriyor. Özellikle de Alex'in fizik olarak iyice düştüğü, topu her ayağına aldığında oynamaktan çok faul almaya çalışan kafa yapısıyla mücadele ettiği bu dönemde.. Maçın geneline baktığımızda Kuyt'ın çok etkili olduğunu söyleyemeyiz ama bunun esas nedeni onu topla doğru yerlerde buluşturamamış olmak. Keza son 20 dakikada maçın Elazığspor ceza sahasına gömüldüğü dönemde Kuyt'ın yeniden sahneye çıktığını gördük. Bana kalırsa Fenerbahçe'nin golü pek etik değildi ama sonuçta bu tarz şeyler unutuluyor, sonuçlar baki kalıyor futbolda.

Fenerbahçe'den iyi sinyaller gelmiyor. Spartak Moskova maçı da hiç kolay olmayacak. Kocaman'ın rakibini çok iyi analiz etmesi ve buna göre hazırlanması gerekiyor. O maçta yenilecek goller pek telafisi olmayacak.

13 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. bloguma destek verir misiniz ? bir haftalık ve gelişime açık

    YanıtlaSil
  3. Cahillik kokan tahilsiz bir giris ile yazilmis onyargilar ile dolu son derece aceleci bir yazi.

    YanıtlaSil
  4. bu arada blogunuzu 1-2 gün önce buldum ama takip etmeye değer.hemde cızırtı.tv'deki programınızı.yarın yayınlanacak mı acaba yeni bölüm ??

    YanıtlaSil
  5. haklı aykut çok kötü teknik direktör. bu selçuk nasıl futbolcu oldu onu bile anlamazken fenerbahçede as çıkıyor. mehmet topala yazık oldu aynı mevki için fenerin 3 adamı var.

    YanıtlaSil
  6. @Ömer Teşekkürler, yarın yeni bölümümüz yok, bu hafta bayram tatili yapıyoruz...

    YanıtlaSil
  7. saygideger mehmet tepe arkadisimiz sizin goruslerinizi alalim birde o zmn sizin analiziniz nedir fb ile ilgili bu yazilan yazidan farkli bir bakis acisinami sahipsiniz bu gidisatla bu fenerden bi cacık olmayacagini siz goremiyormusunuz? saygilarimi sunarim

    YanıtlaSil
  8. seni Fenerbahçeyle ilgili yazı yazmamaya davet ediyorum.Olumlu yazıların yapmacıklık,olumsuz yazıların da önyargı kokuyor.

    YanıtlaSil
  9. Burak Yılmaz'ın pozisyonuyla ilgili yazını göremedik:))))))) Bak kardeşim önyargı bu demek işte soruyordun ya.Tarafsız kalamıyorsan yazılarında,tarafsızmışsın gibi yazmayacaksın.Hangi renklere gönül verdiğin apaçık ortadayken okuyucularını kandırmaya çalışmayacaksın.Alexin kendini atmasını manşet yapıyorsan,Burak Yılmaz'ı da yapacaksın.Anlatmak istediğimi inşallah anlamışsındır,kendine bir pay çıkarırsın bu sözlerimden.Hee eleştirilere saygı göstermeyi de bileceksin,bilmiyorsan bu işi yapmayacaksın.

    YanıtlaSil
  10. Burak Yılmaz bana göre o pozisyonda sahtekarlık yapmıştır ve penaltı düdüğünü çalındığında ben sevinmedim. Öncelikle bunu söyleyeyim. Bu dediğim de sana yapmacık görünebilir ama beni yakından tanıyanlar doğru olduğunu bilirler.

    Ayrıca bir şeyi daha açıklamak gerekiyor. "Tarafsızlık" ve "objektiflik" farklı şeyler. Ben tarafsız değilim. Hepimizin olduğu gibi tuttuğum bir takım var. Fakat Galatasaraylı olmam, objektif olarak Fenerbahçe'ye iyi yada kötü dememi engellemiyor. Bu yazıyı Elazığspor maçından sonra yazmıştım ve yazdıklarımın arkasındayım. Bu yazının ana fikri "Alex bile hakemi aldatmaya çalışmak zorunda kalmamalı"dır. Muhtemelen bilmiyorsundur bundan bir kaç ay önce "Adam Gibi Adam Alex De Souza" diye yazı yazan da bendim.

    Transfer döneminin başından beri Fenerbahçe çok iyi işler yapıyor ama bir orta saha alması lazım diyorum. Diğer bütün transferlerin anlam kazanması için o oyun kurucunun gelmesi lazım diyorum. Aylar geçti hala görünen şey aynıyken neyin ön yargısından bahsediyorsun?

    Son olarak da beğenirsen okursun, beğenmezsen okumazsın bu kadar basit. Maç ile ilgili yazını göremedik demişsin, bu işten para almıyoruz bir şey yapmıyoruz futbol muhabbetimizi paylaşmak istediğimiz bir platform bu. İşim vardır, dışarıdayımdır veya en basitinden canım istememiştir, yazmamışımdır. Yapıcı eleştiriye açığım ama fanatiklikle gözü kör bir şekilde yapılan eleştiri bir sonuca varmıyor. Muhtemelen de beni bir yerden tanıyorsun, "Adsız" diye yazacağına direkt olarak bana mesaj atmanı tercih ederdim. Doğru dürüst konuşulsa bir yere varmamız daha kolay olurdu.

    Yine de eyvallah, her türlü yorumu kabul etmek gerekiyor. Kimse mükemmel değil.

    YanıtlaSil