1 Ekim 2012 Pazartesi

"Heykeli olan" süresiz kadro dışı !



Fenerbahçe’de uzun zamandır geri sayımı süren saatli bombanın rakamları sonunda 00.00’ı gösterdi ve dananın kuyruğu koptu : Alex de Souza süresiz kadro dışı bırakıldı !

Çok değil daha 2 hafta önce, Yoğurtçu Parkı’na heykeli dikilen, bu sayede Fenerbahçe için ölümsüzleşen bir efsaneden bahsediyoruz. O efsane, şimdi ise kadro dışı, ironik bir tablo... Ancak bu tablonun oluşacağı, Fenerbahçe’de yaşanan gelişmelerden belliydi sanki. Fenerbahçe’nin Marsilya maçında evinde 2-0’dan rakibine beraberliği vermesi, sonrasında evinde oynadığı “facia” bir Trabzonspor maçı, son olarak ise bardağı taşıran maç olarak Kasımpaşa deplasmanında alınan 2-0’lık mağlubiyet ve tabir-i caizse “rezalet” oyun. Bu sonuçlardan sonra 2 ihtimal vardı. Ya Aykut Kocaman istifa edecek, yada Aykut Hoca takım üzerindeki otoritesini sağlayabilmek, takıma “kendinize gelin” mesajı verebilmek için kabağı Alex’in başına patlatacak idi. Fenerbahçe’de yıllardır TEK otorite olan başkan Aziz Yıldırım sayesinde de bu seçeneklerden ikincisi yaşanmış oldu.

Aykut Kocaman’ı ne kadar eleştirdiğimi, kötü bir teknik direktör olduğunu düşündüğümü bilen bilir, ancak Alex’in tavırları da Aykut Hoca’ya malzeme vermiyor değil. Özellikle Kasımpaşa maçının ilk yarı sonunda oyundan çıkarıldığında maçın ikinci yarısını yedek kulübesinde değil, tribünde Stoch ve Serkan Kırıntılı ile sohbet-muhabbet-gırgır içerisinde izlemesi, hoş bir tablo değil.

Yine de şunu sormadan da geçemiyorum : Alex’i kadro dışı bıraktın, Stoch’a para cezası verdin, otorite sağlamaya çalıştın Aykut Hoca. Peki ya beklenilen silkinmeyi yapamazsa Fenerbahçe önümüzdeki maçlarda, kötü oyun devam ederse ? O zaman da Baroni mi kadro dışı kalacak ? Bu işin sonu olmaz, Aykut Kocaman kulüp dışı kalır benden söylemesi…

2 yorum:

  1. sohbet-muhabbet? gırgır? emin misin?

    YanıtlaSil
  2. telefonuyla sırıtarak oynayan stoch u gördük. alex tepkisizdi. en fazla içinden "oh olsun" demiştir.onu da zaten kendisinden başka kimse bilemez.

    YanıtlaSil