26 Haziran 2014 Perşembe

Muhteşem Bir Plase; Kolombiya !


" Dünya Kupalarında belli başlı favoriler vardır herkesin aklında. Bu takımlar genellikle kamuoyunda herkesin hemfikir olduğu ülkelerdir. Buraya kadar her şey normal. Peki " Plase kim ? " diye sorulduğunda ? İşte orada kişisel duygular girer işin içine. Tabuların dışına çıkmak ister insan. 2014'te de mantıklı plase'lerden biri ise; tabii ki Kolombiya. " 


Kolombiya;

Jose Pekerman 2006 Dünya Kupasında, Arjantin'i çeyrek finale çıkarmış ve o turda Almanya'ya kaybetmişti. Çeyrek Finalde elenmenin yanı sıra, turnuva geneli ve maç sırasında yaptığı defansif değişiklikler yüzünden çok eleştirilmişti.  2014'te ise sahip olduğu hücum hattı dudak uçuklatacak cinsten. Sakatlığı yüzünden Brezilya'ya gelemeyen Falcao'yu saymıyorum bile. Teofilo, Jackson Martinez, Bacca, Adrian Ramos, James Rodriguez, Cuadrado, Ibarbo... Geleceğin wonderkid'i Quintero cabası. Japonya, Yunanistan ve Fildişi Sahillerinin olduğu gruptan 3 te 3 yapıp 9 gol attılar. Kaleyi bulan her dört gol girişiminden 1'i gol oluyor. ( ki bu turnuvada bu ortalama her 8.7 kaleyi bulan şutta 1 gol. Kolombiya'nın tutturduğu oran inanılmaz. ) Her otuz dakikada bir gol buluyorlar ki turnuva ortalaması altmış iki dakika. James Rodriguez, Neymar ile birlikte turnuvanın başından beri izlemeyi en sevdiğim futbolcu. büyük topçu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Son Japonya maçının ikinci yarısını açın izleyin sadece. Japonya savunmasının her birine en ön sıradan bilet hediye etmiş gibiydi. 




İkinci turda ise, tanıdık bir ekip Uruguay ile karşılaşacaklar. Uruguay, İtalya'yı yenip bir üst tura çıksa da, Luis Suarez Chiellini'yi ısırdı mı ısırmadı mı tartışmaları aldı başını gitti. FIFA soruşturma başlattı, Lugano; saçmalamayın ve büyütmeyin dedi, net konuştu. Kolombiya daha rahat, daha özgüvenli, daha iyi takım görünümünde. Favorim Kolombiya.


Son bir şey de 43 yaşında dünya Kupasında oynayan en yaşlı futbolcu ünvanını ele geçiren Faryd Mondragon'a. Helal be Mondi. Sonuna kadar hak ettin. Saygı duyulası adamsın. 


Yunanistan;

Açık söyleyeyim Yunanistan'ın hak ettiğini düşünmüyorum. Ha kim hak etti derseniz ona da verecek pek cevabım yok. Japonya hiç değil. Heba ettiler bu güzel kadroyu. Zaccheroni istifa etti zaten. Fildişi Sahilleri desem, Altın jenerasyon diyoruz savunmada Sol Bamba, Kolo Toure, kalede ise Barry oynuyor. durumun özeti burası işte. Bony'nin golünden sonra sevinçten çim yiyen bir adam işte bu Barry. Asıl hıyarlık bu Fildişi Sahilleri'nin futbol federasyonunda. Elinde böyle bir kadro var, grubun rekabet edebileceğin düzeyde. En azından son ili Dünya Kupasındaki gibi baba takımlar yok. Teknik direktörlüğe Sabri Lamouchi'yi getiriyorsun. Oyuncu tercihleri, değişiklikleri falan rezalet zaten. Bir de Yunanistan maçının son dakikasında kolpa bir penaltı ile turnuvaya veda ettiler. 


Neyse Yunanistan konuşacağız da hiç konuşasım yok. Heyecanlandıran 1.5 oyuncu falan var zaten. Sistem aynı. -2 averajla çıktılar gruptan ve Kosta Rika ile eşleştiler. Kosta Rika'nın 5-4-1 sistemine karşı, Yunanistan'ın takım savunması. Argh ! İçim bayıldı ağalar. kusura bakmayın.

1 yorum: