2 Temmuz 2013 Salı

Aslan'ın Gözü Alexandar Kolarov'da!



Son çıkan haberlere göre Galatasaray'ın sol bek için son adayı Alexandar Kolarov. Öyle ki, popüler spor sitesi Bleacher Report bile bu ihtimal üzerine bir Galatasaray - Kolarov analizi yayınladı. Söylenildiği üzere Galatasaray'ın teklifi satın alma opsiyonu ile 1 sene için kiralamak. Şurası bana göre kesin ki, Galatasaray Sırp yıldızı almayı başarırsa müthiş bir transfere imza atmış olur. Neden?

Öncelikle Galatasaray, oynamaya çalıştığı sistem nedeniyle savunma beklerinden sürekli olarak hücum katkısı bekliyor. Keza Galatasaray oyunu rakip sahada oynamaya çalışan bir takım olduğu için, beklerin sürekli olarak oyunun içerisinde olması kritik önem taşıyor. Riera'nın bu seneki yüksek performansının ana nedeni de bu durum zaten. Riera teknik kapasitesi yüksek olan, pas oyununa yatkın bir isim. En büyük dezavantaj ise şüphesiz yavaşlığı ve hantallığı. Bu sebepledir ki, bek oynamasına rağmen hücum katkısı yüksek oldu ama güçlü rakiplere karşı ise savunma dezavantajı ortaya çıktı. İşte en çok da bu nedenle bir bek transferine ihtiyaç duyuluyor.

Bu sıkıntıya cevap verecek olan kişi Alexandar Kolarov olabilir mi? Hem de nasıl olur! Kolarov işin hücum tarafında çizgiyi Riera'ya kıyasla daha bile iyi kullanabilen, sıfıra inip kaliteli ortalar kesebilen bir isim. Savunma kısmında ise dezavantaj yaratacak hiç bir durumu yok. Hele ki kıyasladığımız isim Riera ise... Yani  Kolarov tam anlamıyla Galatasaray'ın oyun sistemine oturacak, Galatasaray'ı ileriye götürecek bir isim.

Bir de olayın şu boyutu var; tek bir kişinin değişmesi bazen göründüğünden fazla etki yapabilir. Yani? Şöyle, bir hücum takımının iki beki Kolarov ve Eboue olursa, rakibin kanatlarını amiyane tabirle kötürüm bırakırsın. Bu iki bekin karşısında oynayan kanat oyuncuları sürekli olarak geriye destek vermek zorunda kalır. Bu da aslında bütün takımın rahatlaması anlamına gelir.

Kolarov'un transfer için Juventus ve İnter ile yarışan Galatasaray'ın en büyük kozu, Sırp yıldızın düzenli olarak ilk 11'de forma giymek istemesi. Galatasaray'ın yaptığı konuşulan teklif ise 1.5m euro kiralama bedeli ve 5.5 milyon euro satın alma opsiyonu. Bakalım Kolarov'u parçalı forma ile izleyebilecek miyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder