9 Temmuz 2013 Salı

Gerçek Sneijder





Galatasaray İngiltere’nin Birmingham şehrindeki muazzam tesislerde yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor. İzinli olan yabancı oyuncuların da takıma yavaş yavaş katılmasıyla beraber çalışmaların seviyesi artmaya başlamıştır diye tahmin ediyorum. Tabi ki bu süreçte her gün bir veya daha fazla futbolcunun röportajını izleme şansını buluyoruz. Bugün de Murat Borlu’nun mikrofon uzattığı kişilerden biri Wesley Sneijder olmuş. Şahsen bu sezonun yıldızı olmasını beklediğim Sneijder’ın söyleyecekleri benim için önemliydi ve duyduklarım beklentilerimi karşıladı. Hollandalı yeni sezona son derece iddialı ve hırslı giriyor. Geçen senenin acısını çıkartmak istediği belli oluyor.

Hepimiz biliyoruz ki, futbol yeteneği, beyin ve fiziksel güç ile birleşince bütün bir kaliteli futbolcu oluşturuyor. İlk iki özellik Sneijder’de gırla, üçüncüsü ise geçen senenin onun hanesine negatif yazılmasındaki başlıca neden. Wesley de bunun farkında ve bu nedenle sezon öncesi antrenmanlarına büyük önem veriyor.

Bu sezon Wesley için yeniden doğuş sezonu olmalı. Bundan daha iki-üç sene önce dünyanın en iyi orta saha oyuncularından biri olarak gösterilirken, şimdi yıllardır kaptanlığını yaptığı milli takımının dünya kupası kadrosuna çağrılması bile zor görünüyor. Tabi ki, bu sezon İnter’in Şampiyonlar Ligi’ni kazanırken dümeninde duran yıldızı bizlere hatırlatmazsa.. ve bunu yapabilecek güce de sahip. Sneijder henüz 29 yaşında ve aslında bir orta saha oyuncusu için performansın tavana çıkacağı bir dönem. Hollandalı yıldızın tek eksiği çok açık bir şekilde fiziksel kondisyon.

Önümüzdeki günlerde Galatasaray’ın bu sezonki taktik yapılanmasıyla ilgili uzuncana bir şeyler karalayacağım için şu anda işin o tarafına girmiyorum. Hele bir transferler netleşsin, rolleri görelim de sonra rahat rahat teknik taktik konuşuruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder