25 Haziran 2014 Çarşamba

İş Ciddileşiyor Beyler !





Pazartesi günü, yaklaşık bir sene sonra tekrar nabız alabildiğimiz blogumuzda üst tura çıkan takımlar hakkında fikirlerimi gözlemlerimi paylaşacağım bundan sonra. Bu akşam E ve F gruplarında son durum belli olacak. Ama ondan önce gelin hep beraber bir göz atalım bu takımlara. Bugün A Grubu. 


A GRUBU

1.Brezilya
2.Meksika


Brezilya;

Mutlak favori, olması gereken şampiyon rahat şekilde çıktı grubundan. İlk maçta Nishimura'nın ve taraftarının desteğini arkasına alarak açılışı 3-1'lik galibiyetle yapan Sambacılar, Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta Meksika ile 0-0, son maçta da, kazan kaldırdıktan sonra primlerini alan ve grup maçları sırasında kafaları, otel odalarındaki ayakkabı kutularının içindeki yeşilliklerde olan Kamerun'u 4-1 yenerek grubu yedi puanla birinci sırada bitirdiler. Neymar bu turnuvada en keyifle izlediğim iki adamdan biri, Sırtında taşıyor resmen. Güçlü kadroları ve iyi bir takım kimyaları var. Sıkıntılı oldukları yerler var mı ? Var tabii ki. En başta Scolari'nin inadı. Paulinho ve Hulk konusunda son Kamerun maçında inadı kırılmıştır artık diye düşünüyorum. Paulinho yerine Fernandinho, Hulk yerine Willian veya Bernard, Brezilya'nın şampiyonluk şansını arttıracak bana göre. Fernandinho her ne kadar rakip Kamerun da olsa farkını hemen gösterdi. Paulinho-Luiz Gustavo ikilisine baskı yapıldığında hiç oyun kuramıyorlar ve bu iş tamamiyle Thiago Silva ve David Luiz'e kalıyor. Hulk ise para için Rusya ligini seçen potansiyel yıldızların yaşadığı sendromu yaşıyor. Top Hulk'a küsmüş onun ise haberi yok gibi. Willian veya Bernard değişikliği bekliyorum Felipao'dan.





İkinci turda ise Şili'yi rahat yeneceklerini düşünüyorum. Birinci çeyrek finalist adayım; Brezilya !

Meksika;



Orta Amerika'nın güçlü ekibi ilk maçında Kamerun'u 2-1 yendi ve turnuvaya galibiyet ile başladı. Sonrasında Brezilya ile 0-0 berabere kaldılar. Son maçlarında ise Hırvatistan'ı bozguna uğrattılar. ABD'nin 90+'da Panama'ya attığı iki gol sayesinde play-off hakkı kazanan Meksika için durum şu an iyi gidiyor. Bunda Miguel Herrera'nın payı çok büyük. Play-off'lar öncesi takmın başına getirilen Herrera, takımını 5-3-2 düzeniyle oynatıyor. Aguilar-Layun iki kanatta, savunmanın ortasında, ön liberoda her yerde Marquez reyis, orta sahanın ortasında ileride keşke bu adama dünya kupasında dikkat etseydim diyeceğiniz Hector Herrera, İleride Dos Santos, Peralta, zamanı gelince Chicharito. Pek alternatifli değil ama çok dar da olmayan bir kadroları var. Coşkulu, istekli ve zevk alarak oynuyorlar. Zaten kenara bakarsanız Miguel Herrera'nın Yılmaz Vural'ımsı hareketlerinden de anlayabilirsiniz.

İkinci turda Holanda ile eşleştiler. Portakallardan bahsedeceğim ama İspanya maçındaki gibi ikramlar bu maçta bulamayabilirler. Başa baş bir mücadele bekliyorum. Hollanda bir tık önde ama bana göre !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder