16 Şubat 2013 Cumartesi

Akhisar 1 - 2 Galatasaray, Drogba'nın Gecesi!



Futbol ekip işi. Diğer hemen hemen her işte olduğu gibi ekibin uyumlu olması gerekir. Birbirine uygun ve kaliteli parçalarla yola çıkarsanız, başarısızlık ihtimallerini minimize edersiniz. Keza her ekipte bir lider vardır. O lider, elini taşın altına koyandır, sıkışık durumlarda sorumluluk alan ve fark yaratandır. Galatasaray'ın liderinin kim olduğu bugün tescillendi. Didier Drogba bu kaliteli ekibin lideri ve tam anlamıyla "çileği" desek doğru konuşmuş oluruz.

Futbol bir uyum işi dedik. Bu önermenin ne kadar doğru olduğunu bugünkü maçı tekrar izleyip kendi kendimize kanıtlayabiliriz. Umut'un ve Yekta'nın oyunda olduğu dönemdeki pas trafiğinin verimsizliğiyle, son 30 dakikayı bir kıyaslayalım. Sneijder'in, Drogba'nın "topu bekletmeden", eveleyip gevelemeden dikine pas atmasının takıma nasıl bir canlılık getirdiğini görelim. Drogba oyuna girer girmez Sneijder istediklerini çok daha rahat uygulayabilmeye başladı. O daha rahat oynayınca, Selçuk da oyunun içine daha çok girmeye başladı. Öte yandan Amrabat'ın varlığı ise en azından oyunu açmak için olumlu bir durum. Belki kendisinden yeteri kadar verim alınamıyor ama Galatasaray sahaya dizildiğinde sol kanatta biri oynayacaksa, o adam şu an için Amrabat olmalı.

Umut - Burak ikilisinin uyumsuzluğuna bir kez daha değinmek istiyorum. Tek tek ikisi de verimli sezon geçiriyor olabilir ama ikili olarak son derece uyumsuz ve kötüler. Birbirlerinin koşu kanallarını tıkayıp tam bir kaos yaratmak bir yana, kötü pasörler olmaları nedeniyle oyun kurmayı da zorlaştırıyorlar. Drogba öncesi dönemde uç ikiliden biri Elmander olduğu zaman nispeten daha iyi bir görüntü çiziliyordu. Tabi ki artık Drogba'nın yeri garanti ve ideal partneri Burak.

Dizilişlerden bahsetmişken.. İlk başlarda Sneijder'in gelişiyle beraber 4-3-1-2'nin denenebileceğini düşünüyordum ama bugün yaşanabilecek sıkıntıyı hissettim. Galatasaray'ın ilk yarıdaki görüntüsü karma karışık bir şeydi. Sol kanat hiç kullanılamazken sağ taraf tamamen Sabri'ye emanet kaldı ki, o iş olmaz. Bu dizilişi Eboue'li ve Drogba'lı olarak da bir görmek lazım tabi ama en azından şu an için ideal sistem gibi gözükmüyor. En azından geçiş sürecinin baya sıkıntılı olabileceğini tahmin edebiliriz ki şu an için böyle bir riske bence gerek yok.

Bu gece Drogba'nın gecesi oldu. Afrika Aslanı bu takıma neler katabileceğini hissettirdi. Akhisar maçı olduğu için temkinli davrananlar var ama ben gördüklerimden sonra temkinli davranamıyorum. İki kişiyle aynı anda itişip kakışıp ayakta kalan ve onun yanında muazzam bir tekniğe sahip olan bu "Parçalı Fil"i izlemek muazzam olacak. Böyle bir yıldızı çıplak gözle seyretmek çok büyük bir keyif.

1 yorum:

  1. G.Saray da sorun gol pozisyonu üretememek.Yekta,Selçuk,Hamit aşırı yan ve geri pası ile oynuyorlar.Ağır Hamit tüm iyi niyetine karşın yeterli olmuyor.Melo ve onun yerindeoynayan Yekta aşırı top kaybıyla oynuyorlar.Bu nedenle Antalya ,Akhisatr gibi yumuşak takımlar karşısında bile pozisyon üretmekte zorlanılıyor.
    Umut ve Burak asla birarada oynamaması gereken iki futbolcuydu.Ayağında atop tutamayan bu iki futbolcuya tahammul etmek Drogba nın gelişiyle nihayet son buldu.
    Bence Drogba nın partneri kesinlikle Elmander olmalı.Elmander Burak a göre oyunun sahtekarlıklarına başvurmayan, sadece oyuna konsantre olan,ayağında top tutup takımın da çıkmasını sağlayabilen, pas yapabilen,hırsı ve isteğiyle takımıda aateşleyen tam bir cengaver futbolcu.
    G.Saray önümüzdeki sene ne yapıp yapıp orta sahaya, tekniği üst düzey , pas yüzdesi yüksek
    dikine oynayabilen ön libereo bulması şart.Yoksa % 60 pas hatası ve top kaybıyla oynayan Melo ve Yekta ile bu kadar olur.
    Bir diğer sancıda Hamit.Belli ki takımda en profesyonel oyuncu o. Ama birşeyler eksik.Öncelikle çok ağır.Asla kanat oyuncusu değil.İkinci hamlesi hiç yok.Olmuyor,olmuyor, ve korkarım ki olmayacak ta.
    Schalke maçı gerçek bir sınav.Antalya ve Akhisar maçlarında pozisyon dahi üretemeyen G.Saray ın gerçek yüzü Schalke maçıyla ortaya çıkacak.

    YanıtlaSil