7 Şubat 2013 Perşembe

Bu " İştah " Yeterli Değil Sayın Avcı


Dün akşam Çek Cumhuriyetine 2-0 yenildik. İlk yarıda, elemelerdeki durumumuzu özetleyen bir oyunla, fizik gücü üstün Çeklere karşı sürklase olduk. İkinci yarıda yapılan doğru oyuncu hamleleri, biraz da soyunma odasında yapıldığını düşündüğüm uyarılarla beraber oyunu dengeledik pozisyonlar bulduk ama değerlendiremedik. Peki Abdullah Avcı'nın belirttiği, ikinci yarıdaki " iştah " Rio'ya gitmek için bizim için yeterli mi ? Tabii ki hayır. Gelelim sebeplerine.

Öncelikle ilk yarıda bu iştah neden yoktu ? Takımda kimsenin yeteneklerinden veya yapabileceklerinden şüphe yok. Ama bazı su götürmeyen gerçekler var. Bu takımın gole en yakın ayakları Umut ve Burak. Zaten ligde gol krallığında da tepeye oynuyorlar düzenli forma şansı buluyorlar. İlk yarıdaki gibi tek forvet oynama niyetindeysek, kesinlikle Mevlüt'ün yerine Umut olmalı. Ayrıca kendi kanaatimce milli takımımızın en özellikli ve yetenekli adamları orta saha bölgesinde. en çok buradan faydalanmalıyız, bu bölgedeki kombinasyonları netleştirmeliyiz en iyi verimi alabilmek için. Ama bunun çözümü orta sahanın ortasında oynayan kişi sayısını arttırmak değil. Ayrıca Nuri Şahin, belki de bu pozisyondaki en yetenekli veya en potansiyelli oyuncumuz olabilir ama maç kondisyonunun yeterli olmayışı açıkça görülmekte. Burada en ideal ikilinin Selçuk ve Emre olması gerektiği de ikinci yarıda kendini gösterdi. Gelelim kanatlara. Evet Arda, Atletico Madrid'te sağ açık oyununu geliştrdiğini bize gösterdi ama burada kesinlikle burada oynamaması gerektiğini düşünmekteyim. Özellikle sol kanatta formsuz olmasına rağmen o pozisyonun tek adamıymış gibi her maç şans verilen Sercan'ın Şubat 2013 itibariyle o ilk 11'de artık oynamaması gerektiği bence kanıtlandı veya kendisi kanıtladı. Tek forvet istiyorsak kanat oyuncularımız gole yakın olmalı, attıkları gol sayılarının ortalama düzeyde olması gerekir. Keza ne Arda ne de Sercan gol atma konusunda istenilen seviyede değiller.Benim görüşüm hani illaki 4-3-3 oynayacaksak solda Arda, sağda Hamit'in oynaması. Ha doğru taktik 4-3-3 mü? O konuya birazdan geleceğim. Kalede Onur, Volkan o pozisyonun bankoları. Defansta ise stoperde Ömer'in yeri garanti. Partneri ise form durumlarına veya oyun anlayışına göre Semih veya Bekir olacak gibi gözüküyor. Bek'lerden ise istediğimiz performansı bir türlü alamıyoruz. Ama o bölgelerde de Gökhan ve Hasan Ali'nin yeri garanti.

Şimdi gelelim taktik anlayışa. Bence kesinlikle 4-4-2 üzerinde yoğunlaşmalı Abdullah Avcı. O bahsettiği " iştah " ın ikinci yarıda Çek'lerin biraz geriye yaslanmasının da payı olsada, yaptığımız taktik değişikliğin sonucunda arttığını düşünüyorum. Tamam Mevlüt'ü, Sercan'ı, Nuri'yi kadroya entegre etmeye çalışıyor, iyi de yapıyor ama olmuyor. Hazırlık maçları, çeşitli oyuncuları, çeşitli taktik anlayışlarında görme şansı verir ama artık bizim belli bir taktiğe ve birbirini tamamlayan ve " iştah " lı oyuncu grubuna ihtiyacımız yok mu artık sayın Avcı ? Hani " nasıl başladığımız önemli değil, nasıl bitireceğimiz önemli " diyorsunuz ya, biz o başlangıca sizin sebep olduğunuzu biliyoruz ama hala iyi bitirebileceğimize dair umutlarımızı koruyuoruz. Lütfen artık " iştah " ımızı kabartın artık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder