21 Şubat 2013 Perşembe

İlk Hamle Houston'dan; Thomas Robinson Rockets'ta



Nba'de takas döneminin sona ermesine saatler kala ilk hamleler Houston Rockets'tan geldi. Hem de oldukça güzel hamleler.

Houston Rockets: Thomas Robinson, Francisco Garcia, Tyler Honeycutt, Suns 2. tur draft hakkı

Sacramento Kings: Patrick Patterson, Cole Aldrich, Toney Douglas, Rockets 2. tur draft hakkı

Phoenix Suns: Marcus Morris

Rockets, son iki senede kurduğu genç ve yetenekli "Jeremy Lin - James Harden - Chandler Parsons - x - Ömer Aşık" çekirdeğindeki son boşluğu da bu takasla beraber doldurmuş oluyor. Karşılığında çok da fazla bir şey ödemeden Thomas Robinson gibi bir genç yeteneği takıma katmak son derece başarılı bir hamle. Marcus Morris'i de ikinci tur draft hakkı karşılığında Suns'a yollayarak hem küçük finansal bir ayar çekmiş oldular hem de T-Robinson'a daha fazla oynama süresi sağladılar. Chandler Parsons'ın da zaman zaman 4 numarada kullanılabileceğini düşünürsek bu pozisyonda artık pek sorun yaşamazlar. Hatta Robinson'ı Ömer'i alternatiflemek adına maç içinde 5 numaraya da kaydırabilirler ara sıra.

İşin Kings cephesini anlamak mümkün değil. Olayın içinde Kings adı geçtiği zaman zaten insana sancılar girmeye başlıyor. Zaten tuhaflıklarla dolu bir takımın var, bir de neden gidip potansiyelli genç adamlarından birini böyle bir teklife verirsin benim aklım almıyor.

Pheonix ise Markieff Morris'in kardeşi olan Marcus Morris'i bünyesine aldı. Rebuilding'in eşiğinde olan Suns için çok gerekli bir hamle mi emin değilim ama zararı da olmaz.

Takasın kazananı: Tereddütsüz Houston Rockets
Takasın kaybedeni: Sacramento Kings
Orta Şekerlisi: Pheonix Suns

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder