13 Temmuz 2012 Cuma

P$G Çıldırdı Şampiyonluk İstiyor



Katarlıların devreye girmesiyle para musluklarının çılgınca açıldığı Paris Saint Germain, bombalara doymuyor. Milan'dan Zlatan İbrahimovic ve Thiago Silva'yı 65 milyon euro karşılığında renklerine bağladılar. Geçtiğimiz haftalarda Ezequiel Lavezzi'yi de transfer eden PSG, teknik direktörlüğe de Carlo Ancelotti'yi layık görmüştü. Montpellier'ın arkasında kalarak yaptığı yaptırımlara rağmen ikincilikle yetinmeleri baya sıkıntıya sokmuş olacak ki, bu sene hiç şakaları yok.

Muazzam bir hücum hattı oluşturdu Fransızlar. Nene ve Jeremy Menez gibi yaratıcı kanat oyuncularına eşlik edecek iki süper forvet eklendi kadroya. Ki Zlatan ve Lavezzi'den bahsederken Kevin Gameiro'yu da unutmayalım. Kısacası bu sene katılacakları Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmalarını sağlayabilecek bir saldırı makinesi oluşmuş oldu. Diğer hatların bu kadar iddialı olmadığı aşikar ama Thiago Silva gibi bana göre dünyanın en iyi 3 stoperinden birini takıma monte etmek, savunmanın da sınıf atlayacağını gösteriyor. Gerçekten ilgi çekici.

Paris Saint Germain tam anlamıyla bir cazibe merkezine dönüşüyor. Rusya'da veya Arap ülkelerinde de devasa ücretler kazanabiliyor oyuncular ama burası farklı, burası Paris. Her tarafı ayrı tarih kokan, dünyanın sayılır şehirlerinden biri. Böyle bir şehirde yaşamayı kim istemez ki? Bir de üzerine Türk deyimiyle "Faiziyle bütün sülalen yaşar" miktarında paralar kazanacaksın, üstüne üstlük Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceksin ve göz önünde olacaksın. Kısacası çoğu oyuncu tahminimce, ikametgahımı seneye Montmarte muhtarlığından alsam diye iç geçiriyordur.

Bundan sonrası Carlo Ancelotti'nin işi. Elinde bulunan Sakho, Pastore ve Gameiro gibi yıldızlara daha parlak olan kuyruklu yıldızlar eklendi. Başarılı olamadığı takdirde, hoşgörü ile yaklaşılmayacağını tahmin etmek çok zor değil. Ancak bence İtalyan teknik adam hala "bir de ortasaha alsak" diye düşünüyordur. İnsan bu sonuçta ne olursa olsun, daha fazlasını canı çekiyor. Haksız mı? I-ıh.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder