4 Ocak 2012 Çarşamba

Dağılın beyler Bynum gelmiş!



Üst düzey bir size'ı var fena olmayan bir savunmacı, boyuna göre gayet iyi elleri var, alçak post ofansında oldukça başarılı ve iyi bir reboundçu. "Kim lan bu?" sorusunun cevabı Andrew Bynum. Yetenekleri ve yapabileceklerini zaten onu takip eden, izleyen herkes yeterince iyi biliyor. Ancak yıllardır yaşadığı sakatlıklar sonucunda bir türlü beklenilen seviyeye çıkamamıştı. Bu sezona ise ilk 4 maçı kaçırdıktan sonra fantastik bir başlangıç yapıyor desek az bile olabilir.

Sezon öncesi maçlarında nasıl bir performans giriş yapacağının sinyallerini vermişti 24 yaşındaki oyuncu ama; 22.7 sayı 17 rebound ve 2 blok ortalıyor. Ki saha içi isabet yüzdesi de %62. İki Denver Nuggets maçında ve bir Houston Rockets maçında pota altını tam anlamıyla domine etmiş. Houston maçında kariyerinin ilk 20/20'sini 21 sayı/22 rebound ile yapmış. Yani şuan için Andrew Bynum = Canavar.

Bynum'un bu performansının altında sezon öncesi çıkan dedikodular olduğunu düşünüyorum. Şöyle bir geriye dönersek 3 hafta önceki Lakers'ın bir Dwight'a bir Chris Paul'e nasıl saldırdığını hatırlayabiliriz. Bu saldırmalarda takas malzemesi olarak düşünülen isimlerden biri de bu canavardı işte. Bu "underrated"'lıktan negatif etkilenmemiş Bynum. Aksine damarına basılmış pitbull gibi hırs yapmış arkadaş. Hayırlı olmuş öyleyse..

Sezona kötü başlamış olan Lakers için Bynum'un bu sene neler ifade edeceğini daha şimdiden anlayabiliyoruz. Keza Odom gibi çok önemli bir silahını kaybeden Lakers'ın Bynum'a çok ama çok ihtiyacı var. Kobe'nin de bu sezona muhteşem başladığını düşünecek olursak, bu iki yıldızın iyi olduğu maçlarda Lakers'ın mağlup olması biraz zor görünüyor. Ancak esas soru ve esas büyük sıkıntı yine bu iki yıldızın sağlık durumlarıyla alakalı. Sonuçta 2007'den beri her sezon 15 maçtan fazla maç kaçırmayı adet edinmiş bir Bynum ve artık durumuna üzülmeye başladığım bir Kobe var. Kobe'nin parmakları, dizi, bilekleri.. neresine baksanız bir sakatlık görebilirsiniz. Muazzam başladılar ama bu sıkışık tempoda ne kadar dayanabilecekleri Lakers'ın kaderini belirleyen başlıca etken olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder