23 Haziran 2013 Pazar

Bayanlar Baylar; Karşınızda: WIMBLEDON 2013



Dünya Tenis tarihinin en prestijli turnuvası olan Wimbledon 2013, yarından itibaren seyircilerle buluşacak. Gözler tabiiki Dünya bir numarası Djokovic, iki numarası Andy Murray, yedi kez bu turnuvayı kazanan ve geçtiğimiz yılın şampiyonu Roger Federer, geçtiğimiz haftalarda kariyerindeki ilk Grand Slam finalini oynayan David Ferrer ve uzun sakatlık dönemininin ardından tekrar sağlığına kavuştuğunu, Roland Garros'u kazanıp tarihe geçerek gösteren Rafael Nadal'ın üstünde olacak. Turnuvada kuralar da çekildi ve hakikaten ilginç bir kura oldu. Birazdan hepsine değineceğim.

Kadınlarda ise favoriler net çizgilerle belli. Serena hanımefendiyi durduramıyoruz malum. Diğer "favorimsi" isimlerde " acaba Serena birşeylere kızar, kafayı dağıtır bize ekmek çıkar mı ? " ümidiyle final için ellerinden geleni yapacaklar.



KURALAR-ERKEKLER

Bu seneki kura bize ilginç şeyler seyrettirecek bundan emin olabilirsiniz. Öte yandan Djoker'in kurası da bir o kadar ballar kaymaklar kıvamında.

Dünya bir numarası Djokovic, turnuvaya Florian Mayer ile başlayacak. Eğer bir sıkıntı yaşamazsa çeyrek finale kadar set kaybetmeden, çok rahat maçlar çıkararak gelmesini bekliyorum. Çeyrek finalde ise, Roland Garros'ta küllerinden doğan Monfils'e boyun eğerek ilk turda elenen Tomas Berdych ile karşılaşması olası. 2010 yılında final oynayan Çek raket Djokovic'e zorluk çıkartabilir ama kendisine pek şans vermiyorum. Görünen köy kılavuz istemez. Seri başları arasında en " balık " kurayı Djokovic'in çektiğini söyleyebiliriz.


Gelelim geçen senenin finalisti Andy Murray. Uzun yıllardır atlayamadığı o eşiği geçtiğimiz sene atlayabilmişti Murray. Wimbledon'da final oynadıktan sonra, Olimpiyatlarda Altın madalyayı kazanmıştı. Roland Garros'tan sakatlığı sebebiyle çekilen ve tamamen Wimbledon'a konsantre olan bir Murray var karşımızda. Turnuvaya Alman Benjamin Becker ile başlayacak Britanyalı sporcu. Son 16'da Janko Tipsarevic ile karşılaşması muhtemel. Çeyrek finalde ise, kendi evindeki turnuvada yarı final oynayarak dikkatleri üzerine çeken, Wimbledon'da bizlere heyecanlı maçlar izlettiren Jo-Wilfried Tsonga ile karşılaşması muhtemel.



Şahsi fikrimi söylemek istiyorum, Nadal ve Federer'in finalde karşılaşmasını isterdim açıkçası. Ama yukarıda Djokovic için bahsettiğim " balık " kuranın sebebi burada. Federer artık yaşının da ilerlemesinden dolayı gittikçe artan sırt ağrıları ve çeşitli sakatlıklar sebebiyle formunu kaybetmiş gözükse de, Wimbledon öncesi böyle tahminlerde bulunmak pek mantıklı değil. Çünkü karşımızda Nadal gerçeği varken, RG'dan fazla birşey beklememekte lazım. Ekselansları, RG'de Çeyrek Final'de elenmiş olsa da, Wimbledon öncesi hazırlık turnuvası olan Halle'de altıncı şampiyonluğunu kazanarak geliyor ve evet; burası oynamayı en çok sevdiği yer. 

Nadal, kortlardan uzun süre ayrı kalmasına sebep olan diz sakatlığından muhteşem döndü ve son sekiz yılda yedinci kez RG'u kazandı. Turnuvaya Belçikalı Steve Darcis ile başlayacak. Son 16'da ise, Stanislas Wawrinka, John Isner ve Lleyton Hewitt ile karşılaşma ihtimali bulunuyor. Her açıdan şanslı bir kura çektiğini söyleyemeyiz. ( Bu arada Hewitt geçtiğimiz sene ilk turda Tsonga ile eşleşmişti. Bu sene de Wawrinka ile eşleşti. Pek şanslı olduğunu söyleyemeyiz fakat yedi setlik maçlar bizi bekliyor olabilir. )

Son olarak David Ferrer'den de bahsetmek gerek. 31 yaşındaki İspanyol, kariyerinin ilk Grand Slam finalini birkaç hafta önce Fransa'da oynadı ve vatandaşı Nadal'a kaybetti. İlk turda Martin Alund ile karşılaşacak. Çeyrek finale kadar onu en çok zorlayacak isim ise Milos Raonic gibi gözüküyor ki son 16'da karşılaşma ihtimalleri yüksek. Ferrer'in çeyrek finaldeki muhtemel rakibi ise 8 numaralı seri başı Arjantinli Juan Martin Del Potro. Sakatlığı sebebiyle RG'dan çekilen nazik dev'in Wimbledon karnesi pek iyi değil. En iyi derecesi 2011 ve 2012'de dördüncü tur. Üçüncü tur'da Bulgar Dimitrov, son 16'da ise Kei Nishikori ile eşleşmesi muhtemel Del Potro'nun.

Uzun lafın kısası kuralar sebebiyle Yarı Finale kadar yorulmadan gelecek Djokovic favori. Zira Yarı Finalde karşılaşacağı muhtemel en zor rakip David Ferrer. Yarı Finalin diğer tarafı daha dikenli yollardan oluşmakta. Nadal veya Federer'den birinin yer almayacağı da kesin. O tarafta yarı finali Nadal-Murray oynar diye düşünüyorum. Finali ise Nadal-Djokovic, Şampiyonluğu ise Nadal alır diye düşünüyorum ( istiyorum )

KURALAR-KADINLAR

Lafı çok uzatmamak gerek aslında. Serena Williams'ın Finale çıkana kadar önüne çıkanı devireceğini düşünüyorum. Çeyrek finalde büyük ihtimalle, Kerber ile karşılaşacak. Yarı finalde ise, geçen seneki finalin rövanşını almak isteyecek kadar naif bir insan olan Agnieszka Radwanska ile karşılaşır. Yarı finalin diğer ayağında ise festival havası hakim. Zira finale kadar Serena ile eşleşmemek bulunmaz bir nimet.



Sharapova, RG finalinde Serena karşısında gayet iyi iş çıkardı ve beni umutlandırdı açıkçası. Çünkü çim kortta oynamayı her zaman seven Maria, benim gözümde finalde Serena'nın rakibi olacak diye düşünüyorum. Çeyrek Finalde, İtalyan Sara Errani ile karşılaşması muhtemel. Diğer tarafta ise Azarenka final için elinden geleni yapacak. Çeyrek Finalde, Kvitova veya Ivanovic ile karşılaşması muhtemel olan Belaruslu raket, yarı finalde kozlarını Sharapova ile paylaşacak gibi duruyor.

Yarı Final; Serena-Radwanska, Sharapova-Azarenka
Final; Serena-Sharapova
Şampiyon; Sharapova

( Zaten Serena'nın sakatlık yaşamaz ise kazanacağını biliyoruz, bari gönlümüzden geçeni söyleyelim )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder