3 Haziran 2013 Pazartesi

Kafanızı Kuma Gömmeyin Beyler



Türkiye tarihi bir dönemden geçiyor. Yakın tarihimizde ardı ardına her kesimde yaşayan travmalar sonucu susmuş ve ürkek bir halka dönüşen Türk Milleti kabuk değiştiriyor. İster destekleyin, ister desteklemeyin ama kabul edin, tarihi günler yaşıyoruz ve değişiyoruz. Bugün Papazın Çayırı'nın Twitter'dan yazdıkları üzerine ben de düşündüklerimi kaleme almaya karar verdim. 

Arkadaşlar, Türkiye'de tribün terörünü bitiren polis terörü olmuştur. Bundan daha bir kaç ay önce kendi stadında biber gazına maruz kalan taraftarlara rakipleri "oh olsun" çekiyordu. Şimdi o gençler, omuz omuza kol kola göğüslüyor o insanlık dışı müdahaleyi. Galatasaraylı Fenerbahçelinin alnındaki kanı siliyor, Beşiktaşlı Fenerbahçeliyi omuzlarına alıyor, Karşıyakalılar Göztepelilerle aynı safta yer alıyor. Biz öğrendik beyler, yan yana gelebilmeyi tekrar öğrendik. Bu demek değil ki birbirimize aşık olup, akşamları saçlarımızı tarıyoruz. Hayır, biz rengimiz ne olursa olsun, tek amaç ile bir araya gelebilmeyi öğrendik. Daha büyük sorunlar baş gösterdiğinde, sırf farklı renkte forma giyiyor diye kan dökmenin gereksizliğini gördük. 

Sıra sizde beyler. Galatasaray yönetimi, Beşiktaş yönetimi, Fenerbahçe yönetimi.. Ne halk, ne tarih bu dönemde kafasını kuma gömenleri affetmeyecek. Fikriniz ne olursa olsun, istediğiniz tarafı tutun, istediğiniz açıklamayı yapın, AMA susmayın beyler. Bu yönetim kademesinde yarattığınız düşmanlığı bitirin. Kafanızı kuma gömmeyin beyler. Sizin yaşınızın yarısından bile genç olan adamların becerebildiğini en azından deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder