23 Nisan 2013 Salı

Cihan Durucasugil'den NBA'de Normal Sezon Ödül Tahminleri

NBA'de normal sezon ödülleri sahiplerini bulmadan tahminlerimi siz okuyucularımızla paylaşmak istedim.




MOST VALUABLE PLAYER ( MVP )

Çok net bir şekilde Lebron James. %56.5 gibi inanılmaz bir şut yüzdesi tutturdu Kral. Bu alanda NBA'de normal sezonu beşinci sırada bitirdi. ( Bu istatistiği daha çekici kılan unsur önündeki dört ismin; geçimlerini tamamen smaç veya pota dibinden buldukları sayılarla sağlayan oyuncular olması. ) 26.8 sayı, 8 ribaunt, 7.3 asist, 1.7 top çalma ve %40 üç sayı yüzdesi. Al baba al senin olsun senden daha çok hak edeni de yok zaten.







ROOKIE OF THE YEAR 

Yılın en iyi çaylağı ödülünü de resimde gördüğünüz delikanlı Damian Lillard'a veriyorum. Brandon Roy ve Greg Oden şanssızlıklarından sonra, çok fazla övüp nazar değdirmek istemiyorum çocuğa. NBA'de en sempati duyduğum takımlardan biri olan Portland'a tekrar hayat verdi bu çocuk. İstatistikler mi ? 19 sayı, 6.5 asist, maç başına 2.3 üçlük isabeti, %43 şut isabeti. Daha ne olsun ?




COACH OF THE YEAR 

Artık bu ödülü verin şu adama ! Bu yılın en iyi koçu ödülü adayım; George Karl. Denver Nuggets'ı, Batı Konferansında üçüncü sıraya taşıdı ve kendi evlerinde yaptıkları 41 maçın 38'ini kazanma başarısını gösterdi. Takımda süperstar bir oyuncu olmamasına rağmen, tam bir kurtlar sofrasına dönen Batı'da büyük işler başardığını düşünüyorum. 




MOST IMPROVED PLAYER

Adayım; James Harden. Çoğunuz bu tercihimi alakasız görebilir çünkü Harden'ı takip edenler az çok ne kadar yetenkli olduğunu fark etmişlerdir. Ama yetenkli olmak başka, bir takımı neredeyse tek başına sırtlayıp playoff'a sokmak ayrı bir şey. Harden'ın bu seneki istatistikleri; 25.9 sayı, 4.9 ribaunt, 5.8 asist, 1.9 top çalma, maç başına 2.3 üçlük isabeti, %43.8 saha içi ve %85 serbest atış isabeti. Geçtiğimiz sene Thunder'da 6.adam rolünü üstlenirken elde ettiği istatistikler ise; 16.1 sayı, 4.1 ribaunt, 3.7 asist, 1 top çalma. Bu iki sezon arasındaki istatistiksel farkın yanına bir de Houston'da gösterdiği liderliği ve takımını playofflara taşımasını eklediğimde bana gayet mantıklı geldi. Ya size ?




DEFENSIVE PLAYER OF THE YEAR

Adayım; Marc Gasol. İstatistikleri tabii ki bir Dwight Howard kıvamında değil ( 14.1 sayı, 7.8 ribaunt, 1.7 blok, 1 top çalma ), ama onun savunmadaki değerini anlamak için reçetenizi hemen yazıyorum. Bir adet Memphis Grizzlies maçı ve bir adet Gasol'süz Memphis Grizzlies maçı. Bu adamın neden Grizzlies savunmasının en önemli adamı olduğunu anlayacaksınız. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder