23 Nisan 2013 Salı

NBA Playoffları Başladı, Doğu Konferansı Değerlendirmesi


NBA'de Playofflar başladı ve Doğu Konferansında eşleşmeler belli oldu hatta bu yazıyı yazarken ilk maçları favoriler kazanmıştı bile. Eşleşmeleri, bahsi geçen favorileri değerlendirmeye hiç uzatmadan geçelim efendim;


Eşleşmeler;



Miami Heat - Milwaukee Bucks
New York Knicks - Boston Celtics
Indiana Pacers - Atlanta Hawks

Brooklyn Nets - Chicago Bulls

                                       

                                    



Miami Heat - Milwaukee Bucks

( Dağılın Ağır Abiler geliyor )

Sözü fazla uzatmaya gerek yok. Jennings ve Ellis'in kafalarına taş düşmediği sürece, bu Miami karşısında maç kazanma ihtimalleri sıfır. İlk maçı Miami rahat kazandı ve bundan sonraki maçları da aynen bu şekilde kazanmaya devam edeceklerdir. Ersan'da ilk maçta 2 sayı 6 ribaunt ile mücadele etti. Hem sakatlık problemleri yaşaması hem de " of abi bugun ne şut sokuyorum " tribinde olan Jennings-Ellis biraderler ile oynaması onun için en büyük handikap ne yazık ki. Umarım sakatlıklardan tamamen arınır ve en azindan Bradley Center'daki maçlarda Miami'ye ondan beklenen eşleşme problemlerini yaşatır.

( Tahmin: 4-0 Heat )



                                       



New York Knicks - Boston Celtics

( Biri Rekabet Mi Dedi ? )


Doğu Konferansında en izlenesi, en çekici serisi bana göre. Açıkçası yedinci maça gitmesini bekliyorum( istiyorum ) Serinin ilk maçını Knicks kendi evinde kazanarak 1-0 öne geçti. Melo sayı krallığının ve New York medyasının verdiği gazla büyük oynadı. Knicks cephesinde Chandler'ın sakatlıktan dönmüş olmasının etkileri hissedilmekle beraber, Celtics'te de Garnett'in aynı dertten müzdarip oluşu iki takımın pota altını etkilemiş gözüktü. Chandler'ın formsuzluğunu Kenyon Martin müthiş enerjisiyle örtbas ederken, KG maça bir türlü ağırlığını koyamadı. Celtics maç boyunca hep maçı istediği seviyelerde tuttu fakat son periyotta yapılan top kayıpları ve maç boyunca benchten sadece 4 ( yazıyla dört ! ) sayılık bir katkı alabildier ki felaket bir rakam. Boston, New York'un " isolation " bazlı hücum sistemine karşılık verebilecek savunma yapısına sahip. Eğer hücumda biraz daha akıcılık kazanabilirlerse seriyi yedinci maça taşıyabilirler. Tabi bu akıcılık konusunda en önemli detay Garnett'i daha efektif kullanabilmek. 

( Tahmin: 3-4 Celtics )



                                         


Indiana Pacers - Atlanta Hawks

( Miami ile Bir Hesabımız Vardı da )


Serinin ilk maçını kazanan taraf Pacers şu an 1-0 önde. Bu seri başlamadan önce en büyük endişem George Hill'in son zamanlardaki müthiş formsuzluğuydu. Zira karşısında Jeff Teague gibi zıpır bir delikanlı varken ona çok ihtiyaçları olacağını düşünüyordum keza hücumda onun dış şut'una da çok ihtiyaçları vardı. Hill çok iyi ve yüzdeli bir ilk maç oynadı ve Pacers rahat kazandı. Yukarıdaki resimde gördüğünüz beyaz formalı genç, maça damgasını vurdu ve adeta Granger'ın yokluğunda ben bu takımın lideriyim mesajını da verdi. ( Paul George kötü yüzdesine rağmen 23 sayı, 11 rib, 12 asist ile triple double yaptı. ) Atlanta cephesinde ise Horford ve Teague'e gerçekten üzülüyorum. Josh Smith gibi mental eksiklikleri tavan yapmış bir oyuncu ve bence coaching özellikleri vasat olan Larry Drew yüzünden belki de maç kazanamadan tamamlayacaklar seriyi. Açıkçası önümüzdeki sene Smith ve Drew'sız, Horford ve Teague üzerine kurulu bir takım izlemek için sabırsızlanıyorum.


( Tahmin: 4-1 Pacers )





Brooklyn Nets - Chicago Bulls

( Yarı Finalde Miami Gelmese İyiydi. Keyif Alalım Bari )

Seri başlarken tahmin yürütmek benim için zor oldu açıkçası. Bir tarafta imzaladığı büyük kontrat adeta ayaklarına bağlanmışcasına formsuz bir Joe Johnson ve kısıtlı bench katkısı ile Brooklyn, diğer tarafta Joakim Noah'ın seriyi kaçırabileceği söylentileri ve Derrick Rose'un parkelere bu sezon dönüp dönemeyeceği hakkında dönen goygoylar. Ben bu serinin her türlü yedi maça gideceğini ve Noah'ın sağlıklı döneceğini düşünerek Bulls seriyi kazanır tahmini yapmaktaydım. Zira Bulls'un maç seçtiğini ve Noah'tan yoksun şekilde önce Miami sonra da Knicks'in galibiyet serilerine son verdiğini hatırlatalım. ( Knicks maçından önce ve sonra iki tane Raptors mağlubiyeti aldıklarını da not düşelim. ) Serinin ilk maçında Brooklyn, Bulls'u yenerek seride öne geçti. JJ pek ortalıklarda gözükmese de yüzdeli attı ve bench'ten CJ Watson çok önemli katkılar verdi. Yukarıda kendi kafamda kurduğum hipotezlere olumlu yanıt verdi Nets ve doğru işleri yaparak maçı aldılar. Müthiş bir form yakalayan D-Will beşinci viteste devam etti ve Brook Lopez ile birlikte galibiyetin mimarı oldular. Bulls ceğhesinde ise Noah'ın kesinlikle hazır olmadığını ve ikinci periyottaki muazzam! hücum performanslarının doğal olarak maç kazanmaya yetmediğini gördük. Ama Bulls tam bir sistem takımı ve bu serinin hala yedinci maça kadar gideceğini savunuyorum, ama kazanan tarafta ibre benim gözümde biraz Nets'e kaymış gibi.

( Tahmin: 4-3 Nets )
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder