18 Nisan 2013 Perşembe

NBA Playoffları Başlıyor, Batı Konferansı Değerlendirmesi


Dün gece oynanılan maçlarla beraber nba'de normal sezona nokta koyuldu. Sıra geldi "Adamlarla çocukların ayrıldığı yere". Her zaman olduğu gibi sandalye kapmaca şeklinde geçen son iki haftanın ardından eşleşmeler kanlı canlı karşımızda duruyor.

BATI
Oklahoma City Thunder -  Houston Rockets
Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies
San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers
Denver Nuggets - Golden State Warriors

DOĞU
Miami Heat - Milwaukee Bucks
Brooklyn Nets - Chicago Bulls
New York Knicks - Boston Celtics
Indiana Pacers - Atlanta Hawks



Oklahoma City Thunder - Houston Rockets                        

Seyir zevki olarak çok keyifli geçmeye aday bir seri. Texas'ın çılgın çocukları'nın Lakers'a son gece mağlup olarak kendini 8. sırada bulmasıyla beraber Kevin Durant ve Saz Arkadaşları'nın karşısına çıkmaya hak kazandı. Houston ligin en eğlenceli basketbollarından birini oynuyor olsa da henüz kurulum aşamasında olan bir ekip olduğunu unutmamak lazım. Tamam, James Harden - Ömer Aşık - Chandler Parsons ve Jeremy Lin dörtlüsüyle yetenekli ve genç bir çekirdek oluşturdular ama takımın toplam potansiyeli bu seviyeler için henüz yeterli değil. Hele ki karşılarında Batı birincisi vahşi Oklahoma City varken işleri doğal olarak çok zor. Öte yandan Kevin Durant inanılmaz bir normal sezon performansıyla playoff'a giriyor. Artık "eski" sayı kralı  olan Durant, %51 saha içi isabeti, %41 üç sayılık ve %90'lık serbest atış yüzdesiyle ürettiği 28 sayı ile tarihe geçti. Bu seride de bu yüksek performansını sürdürmesi üst tura çıkmak için yeterli olacak zaten. Unutmadan, müthiş bir çıkış yapan James Harden'ı eski takımına karşı playoffta izlemek çok güzel olacak. Sonuç olarak Rockets'ın büyük bir istekle oynayıp seriye tutunmaya çalışacağını düşünüyorum ama savunma serviyesini yükseltip hücumda Rockets'ın temposuna ayak uyduracak olan bir Thunder'ın seriyi 5 maçta bitireceğini düşünüyorum. (Tahmin: 4-1 Thunder)



Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies

İşte burası kemik seslerinin geleceği, gözlerin hırsla çakmak çakmak parlayacağı yer. Playoff ağacının en denk eşleşmesi olarak göze batıyor. Geçen sezon da bu iki delikanlı playoff'un ilk turunda birbirlerini yemişler, 7. maça uzayan seride ipi göğüsleyen Clippers olmuştu. Bu sezon da benzer bir seri yaşayacağımızı  tahmin ediyorum ama bu sefer 7. maça gidilmesi şaşırtıcı olur. Bu sezon geçen seneye kıyasla Clippers'ın bir seviye yukarıya da çıktığını görüyoruz. Öte yandan Grizzlies'in Rudy Gay'in takımdan gitmesiyle beraber daha kompakt ve kendi sistemine daha uygun bir takıma evrildiğini izliyoruz ama iş playoff'a geldiği zaman üst limitlerinin ne olduğunu merak ediyorum. Normal sezonda yaptıkları üst düzey savunmayla fark yaratan Memphis, bu sefer karşısında da savunma yapan dişli rakipler görecek. Penetreci ve istikrarlı üçlükçü eksikliğinin sorun yaratacağını ve dolayısıyla hücumda Memphis'in zorlanacağını düşünüyorum. CP3 ve Bıdıkları'nın üst tura çıkması normal sonuç olur. (Tahmin: 4-2 Clippers)



San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 

Tim Duncan ve Tony Parker'ın şahane performansları ile sezon içerisinde dönem dönem durdurulamaz bir basketbol oynayan Spurs bir köşede, sezon boyunca takımını sırtına alıp koca bir tepeyi tek başına aşmaya çalışan Kobe Bryant'tan yoksun ama Pau Gasol'ü tekrar kazanmış bir Lakers diğer köşede. Batı'nın bu iki kodamanı 2000'li yılların en başarılı takımları olarak 10 seneyi aşkın süredir bizlere unutulmaz anlar yaşattılar. Ancak ne yazık ki bu sezon çok enteresan bir seri yaşayacağımıza inanmıyorum. Keşke ama keşke tarihin gördüğü en büyük karakterlerden biri olan Kobe'yi de parkede görebilseydik ama kısmet değilmiş. Lakers pota altı yıldızlarıyla bir şeyler üretmeye çalışacak olsa da rotasyon çok dar ve alternatifsiz. Spurs ise son dönemde sendelemesine rağmen çok geniş bir kadro ile mücadele edip her oyuncudan benzer performanslar alabiliyor. Popovich ve İki Usta'yı konferans yarı finaline bekliyoruz. (Tahmin 4-1 Spurs)



Denver Nuggets - Golden State Warriors

Tempo olsun tempo. Golden State belki öyle geçtiğimiz sezonlardaki kadar hızlı oynamıyor ama karşılarında Nba'in en atletik takımı olacak. Gallinari'nin ardından Kenneth Faried'in tam playoff arifesinde sakatlanması George Karl'ın içine bir sıkıntı serpmiştir ama genç oyuncunun kısa sürede dönebileceği konuşuluyor. Denver Nuggets'ın ev sahibi olma avantajını elinde bulundurması kendileri adına büyük bir avantaj keza Rocky Mountains'da rakip kim olursa olsun afallıyor. Sezon boyunca istikrarsız bir görüntü çizen Golden State'in Denver'ın temposuna ne tepki vereceği merak konusu. Utanmasa MVP adayı olacak olan Stephen Curry'nin önderliğinde ellerinden geleni yapacak olsalar da, Denver'ın ağır bastığı kesin. 
(Tahmin: hmm, 4-2 Nuggets)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder