2 Mayıs 2012 Çarşamba

Arena'da puan kayıpları sürüyor



Daha bir kaç gün önce Avni Aker'de oynanılan karşılaşmanın sonucu, kimi kesimler tarafından maçı satmakla eleştirilen Trabzonspor, bugün çıktı ve çatır çatır mücadele etti. Galatasaray'ı şampiyon yapmak için böyle bir oyuna girişileceğini düşünenlere net bir cevap verdiler. Bugün Trabzonspor tarafından ortaya konulan mücadeleyi tebrik etmek gerekiyor.

Maça gelecek olursak, başlangıç düdüğünden bitişe kadar kısır ve iki tarafın da pozisyona girmekte sıkıntı yaşadığı bir 90 dakika izledik. Galatasaray'ın son oynanılan maçtan sonra rehavete kapıldığını hissettim. Alıştığımız ileride rakibe basan ve kolay top çıkartılmasına izin vermeyen Galatasaray'dan eser yoktu. Açıkçası geçtiğimiz yıllardaki ruhsuz Galatasaray'a yakın bir takım izledik uzun süre. Bu sene ortaya koyulan performansa, hadi performansı geçtim, sıfırdan yaratılan takım kimliğine hiç yakışmadı.

Orta sahaya maçın başından sonuna kadar hakim olamadılar. Zokora'nın Selçuk İnan'ı kilit altına almasının sonucu, Galatasaray oyun kurmakta ve istediği pas trafiğini sağlamakta zorluk yaşadı. Böyle bir durumda Emre Çolak ve Engin Baytar gibi orta saha özellikli kanat oyuncularının yaratıcılık konusunda sorumluluk alması gerekiyordu. Ancak bunu göremedik. Bunun neticesinde topla oynama oranında ciddi bir üstünlük sağlasalar da, topu etkili bir şekilde kullanmakta sorun yaşadılar.

Elmander her zaman mücadele ediyor. Mücadele etmediğini kesinlikle söyleyemem. Fakat kesinlikle playoff öncesi tutturduğu form düzeyinde değil. 6-7 maçtır gol atamaması da bana göre tesadüf değil. Bugün de gol pozisyonuna girdiğini görmedik İsveçli'nin. Yine de tartışmasız olarak forvet hattındaki 1 numaralı isim. Bugün Necati de gününde değildi ve faydalı olamadı. Ancak bir kişi var ki, artık bir Galatasaray'lı olarak onu bu forma altında görmeye dayanamıyorum. Milan Baros. Geçmişte yaşadığımız güzel anılara istinaden çok ağır laflar söylemek istemiyorum ama bana kalırsa rezerv takımdan bir genç çıkartıp forvete koysak, o bile daha verimli olur. Faydasından çok zararı var ve sürekli bir şeylere itiraz eden halini görmekten çok sıkıldım.

Trabzonspor cephesi bugün yaptıklarından mutludur diye tahmin ediyorum. Arena'ya gelen bir takımın zaten maça hükmetmesi zor. Bu nedenle mücadelesini hep üst düzeyde tutması ve Galatasaray'ın pozisyona girmesine izin vermemesi gerekiyor. Trabzonspor da yapması gerekenleri yaptı ve bir puanı alarak evine dönüyor. Takım olarak iyi oynayan Trabzonspor'da kişisel olarak birilerinin fazla öne çıktığını düşünmüyorum. Burak Yılmaz Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu değerlendirebilseydi, belki de Arena'dan galip olarak dönüyor olacaklardı. Bu arada söylemeden geçmeyeyim, bana kalırsa Semih'in pozisyonu penaltıydı.

1 yorum:

  1. Naptın be trabzon, ne yapacaksın 1 puanı ya, bize lazımdı o puanlar.

    YanıtlaSil