20 Mayıs 2012 Pazar

Havutçu'ya bir kez daha veda..


Beşiktaş’ta teknik direktör değişikliği bitmiyor ! Yarın, başkan Fikret Orman ile ortak bir basın toplantısı düzenleyecek olan Tayfur Havutçu’nun, Beşiktaş’taki sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini ve Beşiktaş’tan ayrıldığını duyurması bekleniyor. (Ben bu yazıyı yazarken kulüpten yapılan açıklamaya göre sözleşme karşılıklı olarak feshedilmiş ve basın toplantısı iptal edilmiş)

Bu gelişme çok da sürpriz olmadı Beşiktaş gündemini yakından takip edenler için. Başkan Fikret Orman, katıldığı her televizyon programında, her röportajda, bu konuda gelen sorulara verdiği cevaplarda, Tayfur Havutçu’nun çok iyi bir insan ve çok iyi bir Beşiktaşlı olduğunu, ancak Beşiktaş’ın menfaatine yönelik hareket edeceklerini söyleyerek adeta bu durumu ima ediyordu.

Çok değil, geçen sezonu hatırlayalım. Berndt Schuster lig bitimine 9 hafta kala istifasını sunmuş, yerine takımın başına Tayfur Havutçu getirilmişti. Bu sezon öncesi kampı sırasında patlak veren şike soruşturması kapsamında hapse girmesi, Carlos Carvalhal’in acilen teknik direktörlüğe getirilmesine sebep olmuştu. Ve son olarak lig bitimine yalnızca birkaç hafta Carvalhal’e güle güle deyip Tayfur’u takımın başına getiren yönetim, şimdi de Tayfur ile yolların ayrılması için çaba sarf ediyor. Eh o zaman akıllara gelen ortak soru şu : Madem Tayfur ile uzun vadeli düşünülmüyor, sezon sonuna kadar Carvalhal ile devam edilemez miydi? Bu şekilde yolların ayrılması Tayfur Havutçu'nun da onurunu kırmıyor mu ? Yorum sizlerin…

Beşiktaş’a artık teknik direktör konusunda ciddi bir istikrar gerekiyor. Zaten bildiğimiz üzere eski başkan Yıldırım Demirören, tam anlamıyla bir “teknik direktör öğütücüsü” gibiydi. Evet Tayfur Havutçu, müthiş bir Beşiktaşlı olsa da teknik direktörlük için yetersiz bir isim, ancak bu denli çok teknik direktör değişikliği artık beni rahatsız etmeye başladı.

Gündemdeki isimler olarak Ralf Rangnick ve Marcelo Bielsa konuşulmakta. Ben ise Atletico Bilbao’nun oldukça genç kadrosunu UEFA finaline çıkarmış Bielsa’nın Beşiktaş’a ne yazık ki oldukça uzak olduğunu, Ralf Rangnick’in daha muhtemel olduğunu düşünüyorum. Bakalım Siyah-Beyazlı takımın teknik patronu kim olacak ?

1 yorum:

  1. en son yapılması gerekn en başta yapılıyor... vizyonsuzluk ne kadar kötü...

    YanıtlaSil