6 Mayıs 2012 Pazar

Yemişim Süper Final'i, olimpiyatlardayız !


Bugün Süper Final’in sondan ikinci haftasını geride bıraktık. Şunu içtenlikle söylüyorum ki, bizim millete Süper Final falan fazla, gerçekten. Neredeyse her maç bir taraftar kalp krizinden yaşamını yitirir oldu. Hele ki bu akşam Avni Aker’deki maçta sahaya yağan yabancı maddeler, kötü tezahüratlar, oyuncuları ellerine geçirseler öldürecek derecede yükselmiş bir öfke… Ne oluyor yahu ?!

Bir de hakem faktörleri var tabii. Bu organizasyonun adını “Süper Final” koymuşsun ama senin bırakın süperi, vasatı aşan hakem sayın bir elin parmağını geçmez. Buna ek olarak da, bu kadar gergin geçeceği zaten öngörülen bir maça Mustafa Kamil Abitoğlu gibi kanaatimce ligin en kötü hakemlerinden biri verilmesi, olayları körükledi. Zokora’yı o pozisyondan sonra nasıl atmazsın, nasıl bir mantık onun sarı kart olduğunu düşünür ve olayların büyümesine dolaylı yoldan sebep olur ?! Bülent Yıldırım’ın da Galatasaray-Beşiktaş maçında sarı kartını nerdeyse cebine koymaya zamanı olmayacak kadar kart göstermesi… Yok arkadaş, boşverelim bunları, ben daha fazla bu “Rezil Final” hakkında konuşmak istemiyorum, zaten yazımın ana fikri bu değildi.


Ülkemizde ana gündem maddesi her zaman olduğu ve bundan sonra da olacağı gibi futbol. Ama bugün öyle bir şey yaşandı ki, Türk spor tarihinde bir ilk ! Filenin Sultanları, rüya değil gerçek, 2012 Londra Olimpiyatları’na katılma hakkı kazandı. Bu çok ama çok büyük bir olay. Öyle ki, olimpiyatlar tarihinde İLK defa ülkemiz, bir takım sporu alanında temsil edilecek.

Filenin Sultanları, gerçekten takdirleri sonuna kadar hak eden bir takım olmuş. Yarı finalde 3-1 devirdikleri Rusya’nın ne kadar önemli bir voleybol ekolü olduğunu, voleybol tarihi boyunca ne denli “World Class” oyuncuları olduğunu söylememe hiç gerek yok. Keza finalde 3-0 devirdiğimiz Polonya da çok önemli bir voleybol ekolü, Avrupa’nın en iyilerinden. Ama şu da var ki artık, Türkiye, dünya voleybolunda gerçekten hatırı sayılır bir yerde, hatta şöyle diyeyim : en üst seviyede. Gerek kulüplerimizin doğru planlama ve yapılanma sonucu yıllardır Avrupa arenasındaki ciddi başarıları, gerekse Milli Takımımızın aldığı başarılar…


Yöneticisinden teknik ekibine, federasyonundan oyunculara kadar; Helal olsun Filenin Sultanları ! Bir diğer deyişle : Türkiye sizinle gurur duyuyor (her ne kadar Süper Final’e yoğunlaşmış gibi gözükülse de…)

2 yorum:

  1. takım sporlarında 8. kez temsil edileceğiz
    voleybolda ilk kez.
    yanlış var yazında

    YanıtlaSil
  2. Haklısın, voleybolda ilk kez olacak, düzeltiyorum. Ancak takım sporlarında da 1960 Roma Olimpiyatlarından bu yana ilk kez temsil edileceğiz, yani tam 52 yıl sonra ilk defa ! :)

    YanıtlaSil