10 Ekim 2011 Pazartesi

Anadolu Efes gümbür gümbür.




İkinci maçından da galibiyet çıkartarak işini halleden Efes bugün 2. çeyrekten itibaren maçı domine etti. Karşıyaka ise ilk yarıda Efes ile baş etmeyi başarsa da 2. yarı rakibinin derin ve çok kaliteli rotasyonuna teslim oldu.

Maçta ön plana çıkanlar Anadolu Efes adına Sasha Vujacic ve Dusko Savanovic oldu. Bu iki yıldız oyuncusunun beraber olarak hücumda iyi olduğu günlerde takımın çok rahatlayacağını söyleyebiliriz. Beceri olarak işin hücum boyutunda Avrupa standardı için gerçekten elit oyuncular. Bugün de iki oyuncu çok yüksek bir yüzdeyle atış kullandılar. Sasha Vujacic ile ilgili bir dikkat edilmesi gereken nokta da ortaya koyduğu mücadele. Kesinlikle "NBA'den geldim" tarzında bir tribe girmemiş ve takımın performansını kendisinin üzerinde tutuyor. Savunmada da gereken katkıyı veriyor. Aynı tribe girmemiş bir diğer oyuncu da Ersan. Aynı şekilde o da kendine değil takımına oynuyor. Form tuttukça daha iyiye gidecektir ve Efes'in de Euroleague'de onun iyi performanslarına ihtiyaç duyulacak.

Savunma demişken Kinsey-Doğuş-Sinan triosundan bahsetmezsek olmaz. Genellikle bu üç oyuncudan ikisi aynı anda sahada bulunuyor ama hangi ikisi olursa olsun dış savunmada (perimeter) büyük bir güç sağlıyor. Zaman zaman Kinsey'nin enerjisi (Fenerbahçe'de olduğu gibi) yedekten gelip takımın fitilini ateşliyor. Doğuş'un ise atletizmini gayet beğendim. Topa hakimiyeti de hiç fena değil ve şutunu geliştirmesi halinde çok verimli bir oyun kurucuya dönüşebilir.

Karşıyaka'da ise direksiyona Chatman geçmiş. Hücum yükünün çoğunu tek başına çekiyor. Karşıyaka'nın dezavantajı ise genç oyuncularının çokluğundan kaynaklanan tecrübesizlik diyebiliriz. Örneğin; İlkan Karaman. Atletik özellikleri üst seviyede genç bir uzun. Galatasaray'dan kiralık olarak Karşıyaka'da forma giyiyor. Oyunun ofansif tarafını fena oynamıyor ancak defansif olarak ciddi zaafları var. Karşıyaka'da bulabileceği düzenli forma şansının gelişiminde büyük etkisinin olacağını düşünüyorum. Ancak "ben oldum" havasına girmemeli kesinlikle. Karşıyaka'nın bugün aldığı farklı yenilgiyi sezonun beklentisi olarak değerlendirmemek lazım. Efes'le baş edemezler ancak sağlam bir takım çıkacak ortaya orası görülebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder