7 Ekim 2011 Cuma

Galatasaray'da Zaza Pachulia sesleri



Bu akşam çıkan dedikodulara göre Galatasaray Zaza Pachulia ile ilgileniyormuş. Bir şeyler karalamadan geçmek istemedim.

Aslında lokavt bitene kadar gelecek oyunculara genel anlamda karşıyım ve yarı yolda gidecek olmaları nedeniyle doğal olarak hedefe götüremeyeceklerini düşünüyorum. Ancak Galatasaray özelinde durum biraz farklı. Çünkü Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker Euroleague'de final-four hedefleyen takımlar ve kadro yapılarını buna göre kuruyorlar. Ancak Galatasaray'ın şu anda böyle bir hedef koyması inandırıcı ve gerçekçi olmaz. Yani doğal hedef gruptan çıkmak. Peki lokavt bitene kadar gelecek bir oyuncuyla bu başarılabilir mi? Evet. Eh işte Zaza Pachulia ismini mantıklı kılan durum bu ve Galatasaray'ın saha içinde de ona gerçekten ihtiyacı olması.

Pivot bölgesine bakacak olursak Andric ve Furkan'ın ortak zaafları çok açık. Güçlü ve üst düzey pivotları savunmakta zorluk çekiyorlar. Eğer ki Songaila'yı da bu ikiliye dahil ediyorsak, o zaman Furkan hariç reboundlarda da oldukça zayıf bir ikili diyebiliriz. Bu anlamda Zaza boyalı alandaki defansif gücü oldukça arttırır ve reboundlarda da bir sınıf atlatır.

Ayrıca Andric ve Furkan'ın bu zaaflarından dolayı faul problemi yaşamaları çok muhtemel. İkisi bu sorunu yaşadıklarında ise üçüncü opsiyon olarak Sertaç kalıyor. Ancak Sertaç kesinlikle şu anki düzeyiyle Euroleague'i kaldıracak bir oyuncu değil. Bu açıdan bakarsak da Zaza gibi Türk pasaportuna sahip bir oyuncu gerek ligde gerek Avrupa'da rotasyonu oldukça rahatlatır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder