15 Ekim 2011 Cumartesi

Sahne sırası TBL'de.



Neredeyse bütün ligler başladıktan sonra şimdi sıra Türkiye Basketbol Ligi'ne geldi. Avrupa'nın İspanya'dan sonra gelen en kaliteli basketbol ligi olmaya aday olan ligimiz bu sene çok çekişmeli geçecek. Her sene şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe ve Anadolu Efes'e geçen sene Galatasaray dahil oldu ve işler daha da kızıştı. Bu üç takımımızın Euroleague'de mücadele edecek olması da ayrı bir heyecan konusu. İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Final-four'a aday olan takımlarımızdan başarabilecek olan var mı izleyeceğiz. Geçtiğimiz seneki kadrosuna Bogdanovic ve James Gist gibi takviyeler yapan Fenerbahçe mi; Sasha Vujacic, Savanovic ve bir sürü çok kaliteli oyuncuyla kadrosunu donatan Anadolu Efes mi; yoksa Lakovic'li Oktay Mahmuti'li Galatasaray mı hedefe ulaşacak göreceğiz.

Bu üç takımın hemen altında ise Banvit, Türk Telekom, Beşiktaş ve Karşıyaka yer alacak. Özellikle Türk Telekom kadro kalitesi olarak şampiyonluk hedefindeki 3lüyü oldukça zorlayabilir. Ancak onların sezon öncesi maçlarında izlediğim kadarıyla en büyük problemleri takım oyununu oynayamamaları. Beşiktaş'ın ise Türk kalitesinin düşük olması kendilerine sıkıntı yaratacak. Milli takım koçumuz Orhun Ene'nin takımı Banvit ise istikrarlı yükselişini bu sene devam ettirebilecek mi göreceğiz. Ancak bu sene rakiplerinin daha sert olduğunu da unutmayalım. Karşıyaka ise dümene Mire Chatman'ı geçirdi ve onu genç oyuncularla takviye etmeye çalışıyor. Bu gençlerin fazlalığına iki tarafı keskin bir bıçak diyebiliriz. Malum bu oyuncuların tecrübesizliği sorun yaratabilir ancak dinamizm ve yetenekleri akımı bir sonraki düzeye de taşıyabilir.

Orta ve üst sıralardaki çekişmeler bu takımlar arasında yaşanacak gibi gözüküyor. Bakalım bu senenin sürpriz takımı kim olacak. Bu senenin Edirne Olin'i çıkacak mı göreceğiz. Artık gözler parkelerde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder