3 Ekim 2011 Pazartesi

Gözden uzakta bir yıldız: Javier Pastore!



42m euroluk bonservis bedeliyle transfer döneminin en büyük bombalarından biri olan Javier Pastore Paris'teki sezona nasıl başladı? Şöyle diyebiliriz; Paris Saint Germain 20 puanla Fransa'da 9 hafta sonunda liderlik koltuğunda oturuyorsa bu başarıda aslan payı Pastore'nindir. Palermo'daki kariyerinde başarılı oyunuyla ve yeteneğiyle göz önüne çıkan Arjantin'li yıldızın buradaki sınavı biraz daha zor. Paris Saint Germain'de kendisinden şampiyonluğa oynayan bir takımın liderliğini yapması bekleniyor. Şu ana kadar da başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Ben Pastore'nin Fransa'da başarılı olmasını bekliyordum ama bu kadar kısa sürede Fransız futboluna ve kendi takımına alışması da ayrı bir başarı. Şimdiye kadar ligde oynadığı 7 maçta attığı 5 gol ve yaptığı 2 asistle kendini kanıtlamış durumda. Hatta Zidane kıyaslaması bile başlamış durumda ki, işte tam o noktada biraz daha beklemek ve sakin olmak gerekiyor. Kendisi de bu kıyaslamadan onur duyduğunu söylüyor ama mütevazi davranıp çalışmaya devam etmesi gerektiğini de ekliyor.

Bu sene şampiyonluğun en büyük adayı olarak gördüğüm Paris'in Avrupa Ligi'ndeki performansı da merak konusu şu anda 2 maçta topladıkları 3 puan ile F grubunda 2. durumdalar. Bu sene de hedefleri tabi ki bu kupayı müzelerine götürmek ancak, bu kurdukları yeni kadroya yapacakları eklemelerle önümüzdeki sezonlarda Şampiyonlar Ligi'nde üst turları görebilirler.

Fransa Ligi'ne gidip biraz gözden uzak kalsa da Pastore yabana atılmayacak bir yetenek ve potansiyel. O da bu potansiyeline erişmeye istekli görünüyor. Takip edilesi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder