7 Ekim 2011 Cuma

Basketbolda kupada ilk gün geride kaldı



Sezon öncesinde takımların son hallerini göreceğimiz Türkiye Kupası bugün başladı. B Grubunda Fenerbahçe Ülker Mersin'i 82-77'lik bir skorla geçerken; grubun diğer maçında Edirne Olin Tofaş'ı 79-77 geçmeyi başardı. D grubunda ise Galatasaray Antalya Bşb'yi 89-67 gibi rahat bir skorla, Erdemir ise ligin yeni takımı Bandırma Kırmızı'yı 73-60'la yendi. Günün sürprizinin Olin'den geldiğini söyleyebiliriz. Malum sponsorluk krizleri, kaybedilen oyuncular derken bu sene düşüş yaşaması beklenilen Olin yine bizi şaşırtacak bir performans sergileyebilir.

Fenerbahçe'nin maçının 10-15 dakikalık küçük bir izledim ve açıkçası o bölümde oyuna tamamen hükmediyorlardı. Keza fark da o aralar 15 sayı civarındaydı. Ondan sonra gördüm ki maç sadece 5 sayı farkla bitmiş. Oyunun tamamını izlemediğim için ayrıntılı bir yorum yapamayacağım ancak Mersin'in maçı bırakmamış ve son periyotta bu şekilde maça asılabilmiş olmaları kendileri açısından önemli. Maçın öne çıkan isimleri Fenerbahçe'de; Oğuz(13s,9r) ve Bogdanovic(16s,6r) olmuş bu iki isme destek çıkanlar ise Preldzic ve Kaya Peker olmuş. Bogdanovic'in Fenerbahçe için gerçekten önemli bir transfer olduğunu düşünüyorum. Sene içinde de Fenerbahçe'ye yüksek katkı sağlayacaktır. Curtis Jerrels'ı ise hazırlık maçlarında beğenmemiştim, bugünkü maçta da istatistik olarak düşük kalmış. Bakalım hemen bir yargıya varmadan bir kaç maç daha beklemek gerekir. Mersin tarafında ise; James Mays'in 24 sayı 12 rebound'luk katkısı ilgi çekici. Belki de maçı kaybetmelerinin nedeni bu performansa destek çıkacak 2-3 kişinin daha çıkmamış olması olabilir.

Galatasaray maçı ise beklenileceği gibi rahat geçti. Aslında maça pek de iyi başlamadı Galatasaray. Oyuncuların sanki 3 maç üst üste oynamanın yorgunluğunu atamamış gibi bir halleri vardı. Ta ki ikinci çeyreğe kadar. Geniş ve kaliteli rotasyonun bu sene Galatasaray'ın önemli bir gücü olacağı aşikar. Özellikle de sizden daha güçsüz bir rakibe karşı oynarken işi çok rahatlatır. Onlar zaman geçtikçe kısıtlı rotasyon nedeniyle yorulur ama siz daha dinç kalacağınız için maç sonunu rahat getirirsiniz. Galatasaray'ın formda olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Daha da iyi duruma gelecek olmaları Euroleague açısından da umut verici. Galatasaray'ın hücumuyla ilgili bir taktiği paylaşmak istiyorum. Oktay Mahmudi'nin geçtiğimiz sezon da kullandığı 1-1-3 hücum sisteminin bu sene üst düzeyde uygulandığını söyleyebiliriz. Pota altında bir oyuncu, serbest atış çizgisine yakın bir oyuncu ve üç dış oyuncunun kullanıldığı bu sette pas trafiği çok iyi sağlanıp doğru şut bir şekilde bulunabiliyor. Bu sistemin işlemesinde Andric'in pas yeteneğinin yüksek olmasının da etkisi büyük. Pota altına inen topu iyi bir şekilde kullanıp sirkülasyonu mükemmel sağlayabiliyor.

Kupa'da bugünün maçları böyle gelişti. Yarın da akşam üzeri grup maçlarının devam edeceğini hatırlatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder