2 Ekim 2011 Pazar

Helal olsun Galatasaray!



3 günlük Euroleague bileti alma mücadelesi bugün son buldu ve Galatasaray Euroleague'e kaldı! GS Lietuvos Rytas'ı hem de Litvanya'da 11 bin taraftarının önünde 71-60 gibi net bir skorla yenip tarihinde ilk defa Euroleague'e katılma hakkı elde etti. Böylelikle Avrupa'nın şampiyonlar liginde 3 takımımızla mücadele edeceğiz. Galatasaray'ın B Grubundaki rakipleri; Barcelona, Montepaschi Siena, Unics Kazan, Asseco Prokom ve Union Olimpija.

Bu gün süren başarının bütün takım olarak elde edildiğinin altını kalın biz kalemle çizmemiz gerek. Çünkü gerçekten de sahaya giren her oyuncu takıma katkı verdi. Her maç 2-3 oyuncumuz ön plana çıktı ve diğerleri onlara yardım etti. Gerek Andric, gerek Lakovic, gerekse Jamon Lucas Gordon bu başarının baş mimarlarından. Ancak bu başarıyı mal edeceğimiz isim belli. Oktay Mahmudi! Son 3 senede bu takımın nereden nereye geldiğini görmek Türk basketbolu açısından da gurur verici.

Euroleague'e hoş geldin Galatasaray! Burada iş çok ama çok zor. Malum Barcelona ve Siena'nın olduğu grupta ilk 2 zaten aşağı yukarı belli demektir. Yine de emin olabileceğimiz tek bir şey var ki; Oktay Mahmudi'nin öğrencileri bu maçlarda da ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. Yolun açık olsun Galatasaray!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder