2 Ocak 2013 Çarşamba

Cris Gitti, Hedef Ömer Toprak



Bugün akşam üstü sularında Galatasaray akranları hacca gitmiş olan Brezilyalı stoper Cris ile yollarını ayırdı. Son derece doğru bir karar. Böylelikle aşağı yukarı 600 bin dolarlık bir ücretten tasarruf edilmiş olundu. Öte yandan sene başında apar topar da olsa Cris'in alınması yanlış bir karar değildi, Ujfa'nın sakatlığının yarattığı ani oluşan krizin etkisiyle bir hamle yapmak şarttı. Malum zaman kısıtlı, alternatifler az... Böyle bir durumun sonucunda yönetim elinden gelen en iyi tercihi yapmaya çalışarak Cris'i kadroya kattı. Tecrübe unsuru ön plandaydı belki ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Uymasını beklemek de iyimserlik olurdu ama dediğim gibi ani bir hamleydi. 

Şimdi radarda iki yerli stoper var: Serdar Taşçı ve Ömer Toprak. Doğrusu tercih şansım olsa 25 yaşında yıllardır Bundesliga'da (Stuttgart'ta) düzenli forma giyen, yedek kadroyla da olsa Almanya milli takımında kaptan olarak sahaya çıkmış Serdar Taşçı'yı tercih ederdim. Genç yaşına rağmen sahip olduğu büyük tecrübe takıma önemli bir güç katardı. Ancak kendisinin sıkça sakatlanması da kafa karıştırıcı ve rahatsız edici. Hele ki, Serdar'ı Stuttgart'tan kopartmak için girilecek maddi gücü düşününce daha çok rahatsız edici oluyor. 

Diğer tarafta oyunu Serdar kadar oturmuş olmasa da yetenekli bir diğer yerli stoper var; Ömer Toprak. Aslında asıl Galatasaray'ın asıl hedefi de göründüğü kadarıyla Ömer. Milli takımda Semih'in partnerliğini yapan 23 yaşındaki Ömer'i Galatasaray'a katmak şüphesiz ki uzun vade için müthiş bir hamle olur. Özellikle de kısa süre içerisinde yabancı kontenjanının 5'e düşeceğini göz önünde bulundurursak Ömer çok ama çok değerli bir ekleme olur. 

Ömer'i Bundesliga'da çok fazla izlemedim ama denk geldikçe takip etmeye çalıştım. Alman altyapısında yetişmesinin etkileri oyununda görülebiliyor. Oyunu ve ne yapması gerektiğini biliyor ama en büyük sıkıntısı tecrübe. Genç yaşına rağmen yaşadığı ciddi sakatlıklar nedeniyle istediği seviyeye henüz gelemedi ama son iki yıldır düzenli olarak forma giyiyor. Daha iyiye gideceğine ve önümüzdeki yıllarda milli takımımıza ve hangi kulübe giderse gitsin oynadığı takıma üst düzeyde hizmet edeceğine hiç şüphem yok. Fatih Terim'in kendisine bu yolda çok yardımcı olacağı kesin.

Galatasaray yerli kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Doğru da yapıyor, bakalım Ömer bu puzzle'ın sıradaki parçası olacak mı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder