20 Ocak 2013 Pazar

Hoş geldin Björn Vleminckx!


Görünen o ki, adını nasıl telaffuz ederseniz edin, bu ismi bileceksiniz; Björn Vleminckx. Gençlerbirliği'nin yeni transferi Vleminckx daha ilk maçında Antalyaspor karşısında 4 gole imza attı. Evde değildim maçı izleyemedim ama gelir gelmez geniş özete kilitlenmiş buldum kendimi. Çok faydalı olacak bir görüntüsü var Belçikalının. Gösterişsiz ama tehlikeli olan forvetlerden. 

"Golü kokluyor" ve "Fırsatçı" söylemleri Vleminckx için çok uygun. Sürekli arıyor, sürekli top istiyor, koşu yapıyor. Şöyle bir gollerine bakalım. İlk golde Hurşut daha topa dokunur dokunmaz tehlike bölgesine koşusuna başlıyor Belçikalı ve bunun karşılığını golle alıyor. İkinci golde de fırsatçılığının karşılığını boş kaleye kafayı vurmakla alıyor. Açık ara en güzel golü üçüncü gol, havadan gelen uzun topu göğsünde yumuşatıp ayağının üzeriyle kaleciyi avlıyor. Topa nasıl vuracağını biliyor olması önemli avantaj. Son golünde ise hava toplarındaki etkisini görüyoruz. Kısacası oldukça tehlikeli bir "golcü". 

Kötü maçları da olacaktır. Keza dediğim gibi gösterişli bir forvet değil, öyle topu alıp uzun mesafeleri kat edecek ve adam eksiltecek bir yapısı yok. Ancak şu kesin ki, rakip kim olursa olsun onun ceza sahası çevresindeki varlığı savunmaları sürekli tedirgin edecek. Çünkü en önemli özelliklerinden biri hatayı affetmemek olacak gibi görünüyor. Jardel ekolünden bir topçuyla karşı karşıyayız. Lige böyle isimlerin gelmesi hoş oluyor, yeni heyecanlar yaratıyor. Hoş geldin Belçikalı, hoş geldin Björn Vleminckx. (Son seferde ismini bir yere bakmadan yazabildim, bu da bir gelişmedir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder