6 Mayıs 2012 Pazar

Akatlar'da gülen taraf "Kartal"



Türkiye Basketbol Ligi'nde playoffların şimdiye kadarki en güzel maçını bugün izledik. Akatlar'da Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a konuk olduğu karşılaşmada, gülen taraf müthiş mücadelesiyle siyah-beyazlı ekip oldu. Uzatmaya giden maçın sonucu 96-94.

Avrupa'dan ülkemize ikinci erkek basketbol kupasını getiren Beşiktaş, Ersin Dağlı gibi yerini dolduramayacağı bir oyuncusunu kaybetmesine rağmen, muazzam bir efor göstererek serinin ilk maçını kazandı. Ülker Arena'da Fenerbahçe'ye konuk olacakları için bu maçı kaybetmeleri, büyük ihtimalle seriyi kaybetmeleri anlamına gelecekti. Bu açıdan bu playoff'ta biz de varız demeleri için bulunmaz bir fırsattı.

İki takımda da sakatlıklardan dolayı ciddi eksikler bulunuyordu. Ayrıca maç içinde yaşanan faul problemleri de koçların başını çok ağrıttı. Ersin Dağlı'nın sakatlığından dolayı Türk rotasyonunda ligde görülmemiş bir sıkıntı yaşayan Beşiktaş bir yanda, Oğuz, Mirsad ve Tomas gibi önemli oyuncularından noksan ve maç içinde uzunları faul problemine giren Fenerbahçe bir yanda.. Ömer Onan'ın müthiş bir karakter koyarak takımını maçın içinde tuttuğu ve neredeyse galibiyeti de getirdiği maçı çeviren, uzatmaya götüren üçlüğü yollayan Carlos Arroyo oldu.

Maç içerisinde neredeyse 25 tane faul kaçıran, faul ortalaması %50 civarlarında seyreden bir Beşiktaş'ın bugün galip geliyor olması kendileri adına çok değerli. Fenerbahçe ise James Gist ve Ömer Onan'ı iyi kullanarak hücumunu şekillendirdi. Roko Ukic'in serbest atış çizgisinden yüzdeli bir şekilde isabet bulması da uzun süre maçı önde götürmelerine olanak sağladı.

Taraftarının yarattığı çılgın atmosferde uzatma periyoduna iyi başlayan taraf ev sahibi oldu. Bu bölümde maçın belki de en önemli şutu, sahadaki 16 yaşındaki genç bir delikanlıdan geldi. Skorun kitlendiği, iki tarafın da birbirine diş geçiremediği bir dakikada Kartal Özmızrak üçlüğü yollayarak, bir daha geri düşmeyecek olan takımını skor olarak ileri fırlattı.

Mücadele seviyesi çok yüksek, hemen her atakta faulün çıktığı bir maç izledik. Kim kazansa hak eden taraf olacaktı. Kazanan ve yarı final için kapıyı çalan takım, ev sahibi Beşiktaş oldu. Şimdi ikinci maçı bekliyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder