3 Mayıs 2012 Perşembe

Şampiyon REAL MADRID



Dünyanın en önemli liglerinden bir tanesi (çoğuna göre de en iyisi) İspanya La Liga’da ŞAMPİYON REAL MADRID ! Ligin 36. haftasında deplasmanda Athletic Bilbao’yu 3-0’la geçen Madrid temsilcisi, son 3 yıldır şampiyonluğu hiç kimselere bırakmayan Barcelona’nın serisini bozmuş ve ligin bitimine 2 hafta kala rakibiyle arasındaki 7 puan farkı koruyarak mutlu sona ulaşmış oldu.

La Liga’da yıllardır 2 takımın liderlik mücadelesinden, geri kalanın 3.lük için birbiriyle yarıştığı bir ligden söz edebiliriz. Ciddi anlamda Barcelona ve Real Madrid, hem İspanya ligi için hem de dünyanın herhangi bir yeri için fazla üst seviyedeler. Öyle ki, daha ligin bitmesine 2 hafta varken Real Madrid’in puanı 94, Barcelona’nın puanı 87 ! Hayal dahi edilemeyecek puanlar, ki son iki maçlarını da kazanacaklarını varsayarsak muhtemelen sezonu 100 ve 93 puanla tamamlayacaklar. 3.Valencia ise ne yazıkki yalnızca 58 puanda kalmış, bu denli bir uçurum mevcut…


Son 3 yıla baktığımızda, sürekli Barcelona’nın şampiyonluk ipini göğüslediğini görmekteydik. Real’in bu şampiyonluğu çoğu kişiyi mutlu etmiş olacaktır, çünkü Barcelona’nın oynadığı “aynı” oyun tarzı, insanlara sıkıcı gelmeye başlamıştı. Artık Real’in bu şampiyonluğu, Barcelona’nın bazı adımlar atmasını, transfer hamlelerinde bulunmasını sağlayacaktır ve bu da rekabeti arttıracak, muhtemelen önümüzdeki sezon çok daha çekişmeli bir mücadele izleyebiliriz bu 2 dev arasında.

Evet Cristiano Ronaldo üstadımız, yaklaşık 45 gol civarında sezonu noktalayacak, evet Higuain sakatlıklar yaşamasına rağmen ciddi bir gol sayısına ulaşmış durumda, evet Mesut Özil inanılmaz katkı vermekte… Ancak şampiyonlukta aslan payının Jose Mourinho olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar saha dışında yaptığı rakipleri irrite edici açıklamalar olsa da, kazanma hırsı bazen ortaya ilginç görüntüler çıkarsa da, taraflı tarafsız herkesin kabul ettiği bir şey var ki, bu beyefendi dünyanın en iyi teknik direktörü, artık bunu tartışmaya dahi gerek olmadığı kanaatindeyim. Porto, Chelsea, Inter, ve son olarak Real Madrid. Gidip de başarısız olduğu bir tek takım yok !


Son olarak da Real Madrid kadrosunda bulunan 3 Türk oyuncuyu değerlendirelim. Mesut Özil, son 2 sezondur benim gözümde önceden tahmin edemeyeceğim derecede inanılmaz büyüdü. Öyle ki, dünyanın en iyi 10 oyuncusu arasında çok rahat Mesut’un ismini de sayabilirim. Müthiş bir teknik, oyun görüşü.. Nuri Şahin ve Hamit Altıntop için ise ne yazık ki bu sezon diyebileceğimiz tek şey : Hayal kırıklığı. Hamit’in zaten çok faydalı olacağını düşünmüyordum, ancak Nuri’den ümidim vardı. Fakat 2 oyuncumuzun da 11 oyuncusu haline gelememesi, forma bulamamasının ana bir sebebi var, o da sezon öncesi hazırlık kampını kaçırmış olmalarıdır (sakatlıkları yüzünden). Umarız seneye iyi bir hazırlık kampı geçirir oyuncularımız ve Real Madrid 11’inde 3 Türk futbolcu izleriz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder