9 Mayıs 2012 Çarşamba

Bülent Korkmaz ve Karabükspor neden ayrıldı ki?



Bugünün sportif olarak aldığımız en önemli haberdi bu. Şaşırtıcı ve beklenmedik bir gelişme. Detaylı bir açıklama yapılmadığı ve tarafları dinlemediğimiz için şu an sadece tahmin yürütebiliriz. Anadolu takımlarında (aslında bütün takımlarda) istikrarın ve sistemin oluşmasının ne kadar önemli olduğunu her fırsatta konuşuyoruz. Ne yazık ki, bu tarz haberler geldiğinde de üzülmemek elde değil. Defalarca bu tarz ayrılıkların takımları geriye götürdüğünü, gelişimlerinin sekteye uğradığını gördük. E biz gördük de, bu kulüpleri yönetenler görmedi mi? Herhalde görmüşlerdir, peki Karabükspor ve Bülent Korkmaz neden yollarını ayırmaya karar verdi ki..?

Karabükspor'dan bugün gelen açıklama:
''Yapılan bu görüşme sonrasında, sözleşmemizde yer alan önümüzdeki sezon opsiyonunun kullanılmayacağı belirtilmiş, vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür edilmiştir.''

Unutmamak gerekir ki, anlaşmalar çift taraflı yapılıyor. Yani bu opsiyonun kullanılıp, Bülent Korkmaz ile devam edebilmek için iki tarafın da anlaşmaya varması gerekiyor. Böyle bir durumda benim için tek seçenek Bülent Hoca'nın ayrılmak istemesi olarak kalıyor. Karabükspor 11. Haftada göreve geldiğinde 8 puanı olan bir takımı 44 puanla ligin 12. si olarak bitiren hocasıyla neden devam etmek istemesin ki? Mantıksız geliyor. O zaman geriye kalan seçenek, Bülent Korkmaz'ın ayrılmak istemesi.

Büyük ihtimalle Bülent Korkmaz ve Karabükspor yönetimi geçtiğimiz günlerde bir araya geldi ve önümüzdeki sezonun durumunu konuştu. Tabi ki, baş gündem maddesi gelecek-gidecek oyuncular ve transfer bütçesi olmuştur. Bu sezon Ankaragücü'nün yaşadığı kaostan en çok yarar gören takımlardan biri Karabükspor. Önümüzdeki sezon böyle bir şansları olmayacağı için transfere daha çok para harcamaları ve gerekli takviyeleri yapmaları şart. Muhtemelen sezon bütçesi konusunda ayrıma düştü iki taraf. Bülent Hoca da istediği imkanları elde edemeyeceğini anlayınca ayrılmak istemiş olabilir. Hatta bir adım öne götüreyim, şu ardımızda bıraktığımız süreçte Bülent Korkmaz'a başka bir takımdan teklif gelmiş olabilir. İmkanları daha geniş bir takımda devam etmek tabi ki, çoğu teknik adam için daha cazip bir durum.

Kısacası mayası tutmuş, güzel bir birlikteliğe yazık oldu bence. Perşembe günü Bülent Korkmaz'ın basın açıklamasında neler söyleyeceği önemli. İki taraf için de bundan sonra hayırlısı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder