3 Mayıs 2012 Perşembe

Nba'de yılın savunmacısı: Tyson Chandler!



Diğer bir güzide ödül daha sahibini buldu ve "yılın savunmacısı" olma onuru New York Knicks'in pivotu Tyson Chandler'a nasip oldu. Aslında sadece istatistiksel bir bakış açısıyla değerlendirirsek, Chandler'ın diğer başka isimlerin arkasında kaldığını söyleyebiliriz. Tyson bu sezon 11.3 sayı, 10 rebound, 1.5 blok ve 1 top çalma ortalamalarıyla mücadele etti. Ancak bunlar anam babam usulü istatistikler ve sadece bunları değerlendirmeye alırsak at gözlüklerimizi takıp öyle konuşmuş oluruz. O yüzden saha içindeki etkilere de bakmamız gerekiyor.

Bu bağlamda Tyson Chandler'ın bu ödülü hak ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Savunma anlayışı yerlerde gezinen, yol geçen hanından hallice durumda olan New York Knicks'in arkadaki komutanı oldu Chandler. Bütün takım savunmasını saha içinde tek başına koordine edip, Knicks'in bu konuda belli bir seviyeye yükselmesini sağladı. Kişisel olarak zaten elit bir savunmacı olan Chandler, bu sene kendi match-up'larından çok diğer takım arkadaşlarının açıklarını kapatmaya efor harcadı.

Özetle şöyle diyebiliriz, sezon başında savunmada darma dağın bir görüntü çizen Knicks, zaman ilerledikçe daha çok hücumuyla ilgili eleştiriler almaya başladı. Bu değişimi sağlayan adam da Tyson Chandler. Knicks adına doğru bir tercih miydi? Onu ayrıca tartışırız. Ancak bu sene Knicks adına belki de en verimli olan oyuncuydu. Yiğidi öldür hakkını yeme.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder