3 Mayıs 2012 Perşembe

Selam 3 puan, ben Beşiktaş !



Süper Final’in sonlarına doğru yaklaşmaktayız. Artık puan kayıplarının telafisi olmadığı bir sürece girmiş bulunmakta tüm takımlar. Böyle bir dönemde dün Galatasaray’ın evinde Trabzonspor’a puan kaybetmesi, acaba zirve kızışacak mı sorularını akıllara getiriyordu illa ki. Ancak dünkü sürpriz sonrası bugün Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi evinde 1-0 yenmesinin de ayrı bir sürpriz sonuç olduğunu ve zirve yarışında geçen haftaya nazaran çok da bir şey değişmemesini sağladığını belirtelim.

Beşiktaş, belki de tarihinin en başarısız lig 2. yarısını oynadıktan sonra, Play-Off’ta performansını yükseltmesi ve en azından Avrupa’yı garantilemesi bekleniyordu. Aslına bakarsak Beşiktaş’ın performansı nispeten arttı, ancak gerek Galatasaray maçında, gerek geçen hafta oynanan Fenerbahçe maçında belki şanssızlık belki de beceriksizlik, puan bile almasını engelledi Siyah-Beyazlıların. Ta ki bu maça kadar.

Beşiktaş’a bugün maçı getiren en önemli özelliğin ise, takım savunmasını iyi yapması olarak görüyorum. Bloklar olarak çok iyi kayan, birbirlerinin açıklarını iyi kapatan Beşiktaşlı futbolcular, özellikle merkezi (bekleri değil orta bölümü) çok iyi savununca bu sonuç kaçınılmaz oldu. Bu bahsettiğim özellikte ön plana çıkanlar ise, kesinlikle Egemen Korkmaz’ın kusursuza yakın, İbrahim Toraman’ın uzun zamandır görmediğimiz şekilde yanındaki stoperle uyumlu ve sakin, Ernst’in o bölgedeki oyuncuları kilitleyen oyunu olarak söylenebilir.


Fenerbahçe’yi ise oldukça durgun gördüğümü belirtmem gerekiyor. Şampiyonluk yolundaki rakibinin önceki akşam puan kaybetmesiyle beraber maça coşkulu başlayan Sarı-Lacivertliler, dakikalar geçtikçe temposunu kaybetti. Ve özellikle ikinci yarıda sahada yoklardı diyeceğim nerdeyse. Açıkçası Fenerbahçe’nin maçtan bu kadar rahat kopacağını düşünmüyordum, ancak yanıldım. Özellikle son 15-20 dakika inanılmaz dağınık oynadı Sarı Kanaryalar. Bunda hangi etkenler etkili olabilir ? Bence Alex’in sakatlıktan yeni çıkmış olması ve bariz bir şekilde çekingen ve kendini çok riske atmayarak oynayışı, bu durumda baş rolü üstlenen faktör oldu. Bir diğer faktörün ise, Beşiktaşlı futbolcuların, Fenerbahçeli futbolculara nazaran çok daha mücadeleci oyun anlayışını benimsemeleri ve fiziksel olarak daha diri gözükmeleri olarak gösterilebilir.

Bu skorla Süper Final’de Fenerbahçe ilk mağlubiyetini almış oldu. Artık büyük ölçüde belli oldu ki, dananın kuyruğu son haftada, Şükrü Saraçoğlu’da oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçıyla kopacak ve şampiyon belirlenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder