14 Mayıs 2012 Pazartesi

Eden Hazard Manchester City'de !!



Football Manager oynayanların yıllardır yakından tanıdığı, ancak son 2-3 yıldır Avrupa futbolunu takip edenlerin de adını çok sık duyduğu, Belçikalı kanat Eden Hazard... Müthiş bilekleri, çalımları ve sürati sayesinde, artık Lille’de kalmasını ben de dahil çoğu kişinin imkansız gördüğü (çok bile kaldı sanki) bu genç oyuncu, çok daha büyük bir kulübe gidecek, orası kesin. Ama nereye ?

Çok değil, birkaç hafta önce, Eden Hazard, gelecek sezon forma rengi mavi olan bir takıma gideceğini itiraf etmişti. Mavi forma denince akla direkt olarak 2 takım gelmekte. Birincisi Chelsea, ikincisi ise Manchester City. Ben bu takımın Chelsea olacağını düşünmüştüm. Bu sezon işler pek de istediği gibi gitmeyen Chelsea, önümüzdeki yıl için Hazard takviyesiyle yeni sezona iddialı girmek ister diye… Bir de diğer ihtimal Manchester City için “yok artık daha neler” dediğim için Chelsea ihtimali daha yakın gelmekteydi.

Ancaaak, işler beklediğim gibi gitmedi açıkçası. Eden Hazard, yaptığı son açıklamada takım adı belirtmemiş ancak önümüzdeki sene Manchester şehrinde olacağını belirtmiş. Mavi forma + Manchester şehri denklemi bize çok net bir sonucu vermekte : Eden Hazard Manchester City’de ! Bu transfer, City açısından PES dedirtecek bir transfer olacak. Yahu kadrosunda David Silva, Samir Nasri, Sergio Agüero, Carlos Tevez, Edin Dzeko, Mario Balotelli gibi hücum silahları bulunan bir takımın bunların üstüne Eden Hazard transferi yapması olacak iş değil, bence de biraz açgözlülük orayı da belirteyim. Ama düşünsenize, rotasyon yapacak olsanız böyle bir takımla, herhalde hiç ama hiç zorlanmazsınız. Elinizin altındaki isimlere bakın, bu nasıl bir hücum gücüdür, diyecek bir şey bulamıyorum !

Bu sezonun son maçında Agüero’nun 90+4’te attığı gol ile çok uzun bir aradan sonra taraftarlarına şampiyonluk sevinci yaşatan Manchester City, önümüzdeki yıla da inanılması güç bir kadroyla girmeye hazırlanıyor anlaşılan. Bu transfer için konuşulan bonservis bedeli ise yaklaşık 30-35 milyon Euro, bunu da belirtmeden bitirmeyelim yazıyı. Eh ne diyelim, hayırlısı olsun bakalım.

Not : Transfer henüz resmiyet kazanmamıştır ve resim amatör bir photoshop ürünüdür :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder