20 Mayıs 2012 Pazar

Bu kez Almanlar kazanmadı, Şampiyonlar Ligi Chelsea'nin!



Maç tam bir Chelsea maçı oldu. Di Matteo'nun takımı alıştığımız üzere rakibinin üzerine gelmesine izin verdi ve sağlam savunma anlayışıyla pozisyon vermemeye çalıştı. Ancak maçın kontrolü tamamen ev sahibi Bayern Münih'in elindeydi ve bu yüzden maç sonunda başlayacak olan "Futbol 90 dakika süren ve almanların kazandığı bir oyundur" goygoyuna ve takiben gelecek "Almanlar kazanınca biz de kazanmış sayıldık mı?" geyiklerine kendimizi hazırlıyorduk ki, sonuç bir kez daha farklı cereyan etti. Bitime dakikalar kala Münih'in genç yıldızı Müller'in kafayla attığı gole, Chelsea yıllanmış şarap Drogba ile karşılık verdi ve maçı uzatmaya götürdü. Robben'in bir kez daha kaçırdığı penaltı ile damga vurduğu maçın kahramanı ise tabi ki Drogba. Gerçi Neuer'e de helal olsun, adam penaltıyı kurtarıp kendi penaltı atıyor ama yine de yetmiyor. Neyse Alman futbolunun Ediz Hun'u Neuer'e başarılar dileriz, adam büyük bir kaleci.

Resultante İmportante demiş Fatih Terim. Ne olursa olsun, futbol sonuç oyunudur. Hoşumuza gider, gitmez o ayrı konu ama Chelsea yıllardır bu oynadıkları sistem ile başarılı oluyor. Sezon başında Villas-Boas hareketiyle oyun anlayışlarını değiştirmek istedilerse de, başarısız oldular. Çok sabırsız davrandılar bence o ayrı ama adamlar Şampiyonlar Ligi'ni kazanıyorsa da bana susmak düşer.

Dünkü sonuç çoğumuza sürpriz oldu. Eksikleriyle darbe almış Chelsea'nin kendi evinde oynayacağı Bayern Münih'i yenmesi hiç bir istatistiğe sığmıyordu. Maç penaltıya gittiğinde bile şöyle bir istatistik karşımıza çıkıyordu: Bayern penaltılarda 3 maçta 3 galibiyet alırken, Chelsea 2 maçta galibiyet görememişti. Bir kez daha gördük ki futbol aslında istatistiklerin o kadar da geçerli olduğu bir oyun değil. Tebrikler Chelsea, tebrikler Di Matteo..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder