4 Mayıs 2012 Cuma

OKC Thunder ve Miami işi bitirdi sayılır



Nba'in yüzüğe en yakın diyebileceğimiz 4 takımdan ikisi olan Oklahoma City ve Miami ilk tur eşleşmelerinde, 3 maçta 3 galibiyet yaparak şimdiden işi bitirdi sayılır. Aslında bu iki kodaman takımın rakiplerine bakınca, serilerin bu kadar kolay geçmesini beklemiyordum. Oklahoma'nın son şampiyon ihtiyar delikanlılar Dallas Mavericks'e deplasmanda da ilk maçı vermemesi, kendileri adına çok önemli. En kötü ihtimalle 4-1 bitirecekler ki, maç kaybetmeden seriyi geçme ihtimalleri de hiç az değil. Her ne kadar Dallas'ın iyi bir sene geçirmediği gerçeği de olsa, ilk turda son şampiyona karşı "set" vermeden ilerlemek OKC gibi genç bir yapıya sahip olan takım için oldukça değerli olur.

Öteki yakada ise Miami eski büyük rakibi New York Knicks'i param parça etmiş durumda. İlk tur karşılaşmaları içinde en büyük hayal kırıklığını bir kez daha Knicks'in yaşattığını söyleyebiliriz. Miami'nin yükselttiği vitese hiç cevap veremeyip, dağıldıkça dağıldı goygoycular takımı. Takımın kısalarındaki iktidarsızlık, olayı buraya getiren en büyük etken bence. Amare'nin yaptığı ise "sözüm meclisten dışarı" tam bir dingillik. Zaten kötü oynuyorsun ama böyle anti-profesyonel bir şekilde takımı sensiz bırakmak maksimum kontrat alan biri için kabul edilemez. Bence seneye takas edilmesi lazım, kafası buralarda değil.

Bu iki kalın enseli takımın ardından, San Antonio Spurs de kısa bir süre sonra 3-0'ı yakalayacak gibi. Hatta en net bir şekilde 4-0 bitecek seri olarak karşımızda duruyor. Lakers da şu anda 2-0 önde ama Lakers diğer bahsettiğim seriler kadar rahat devam etmeyecektir. Şimdi Rocky Mountains'a gidiyorlar ve evinde oynayacak olan Denver'ın en az 1 maç alacağını düşünüyorum. Hele ki (sanmıyorum) denk gelir de iki maçı kazanabilirlerse çok şenlikli devam eder kalan maçlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder