19 Mayıs 2012 Cumartesi

Değeri henüz anlaşılmayan adam: Moussa Sow




10 milyon Euro gibi çok ciddi bir bonservis bedeli karşılığında, sezon arası transfer döneminde Fenerbahçe’ye katılmıştı Senegal’li. Çok önemli bir transfer olduğunu düşünüyorduk, ki bizleri yanıltmayacak gibi. Bu tuhaf sene oynanan tuhaf ligde 10 maça çıkıp 6 gol 3 asist üretti Sow. Daha önemlisi onun sahada olması, Fenerbahçe adına Bienvenu ve Semih’ten alamadığı başka katkıları alması anlamına geliyor. Sow bu iki oyuncudan çok daha efektif ve rakip savunmayı yıpratan tarzda bir santrfor.

Ancak ben şu an için Moussa Sow’un değerinin anlaşılmadığını düşünüyorum. Takıma katılır katılmaz, skora direkt olarak etki edebilmiş olması bir yana, onunla beraber Fenerbahçe’nin farklı bir takıma dönüşmesi önemli. Bitiriciliği çok üst düzeyde bir oyuncu değil Sow, keza bu nedenle kimi kesimlerden anında eleştiri almayı ihmal etmedi, ama fazla pozisyona girmesiyle bu açığını da kapatıyor. Sezon başında transfer edilmiş olsa saha içinde yaşanılan sorunların bir kısmının yaşanmayacak olduğu aşikar.

Fenerbahçe bu kriz döneminden eğer ki ceza almadan çıkarsa ve önümüzdeki senenin takımını düzgün bir şekilde kurabilirse, Sow’un değerinin ve etkisinin çok daha net anlaşılacağını düşünüyorum. Daha etkili bir orta saha ve kendisini iyi besleyen kanat oyuncularıyla beraber önümüzdeki sezon 20 gol barajını aşabileceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder