5 Aralık 2011 Pazartesi

Chicago Bulls iki numarasını arıyor!



Son yıllarda Oklahoma City Thunder ile beraber en ivmeli yükselişe geçen takım muhtemelen Chicago Bulls’dur. Geçen sezon da daha 22 yaşında MVP ödülüne layık görülen süper yıldız Derrick Rose’un önderliğinde taş gibi basketbol oynuyorlar. Sağlam bir alçak post skoreri olan Carlos Boozer’ın yanında savaşçı Joakim Noah, 3 numarada bana göre gayet underrated olan çok ama çok faydalı Luol Deng ve yedekten gelen Taj Gibson, Kyle Korver ve Ömer Aşık gibi parçalar süper yıldız oyun kurucuyla birleşince doğal olarak bir şampiyonluk adayımız olmuş oluyor. Başlarında da Tom Thibodeau.. İşte bu kadar isim saydık ve takımın eksik olan parçası kabak gibi ortada bize bakıyor. İki numara! Bu pozisyonda yokluktan Keith Bogans’ı oynatan boğalar bu sene burayı daha kaliteli bir oyuncuyla takviye etmekte kararlı. Aday listesi ise oldukça kabarık.. Aaron Affalo, Jason Richardson, Caron Butler, Nick Young, Josh Howard, Jamal Crawford, Vince Carter da bu isimlerin başını çekenler.

Öncelikle Aaron Affalo’nun çok çok iyi bir tercih olduğunu ancak bu işlem gerçekleşmesinin ise oldukça zor olduğunu belirtelim. Çünkü kendisi bağımlı (restricted) serbest oyuncu, bu da demek oluyor ki; Denver Nuggets Affalo’ya gelebilecek herhangi bir teklifin eş teklifini verip oyuncusunu kadrosunda tutabilir. Oysa ki, Affalo Bulls’da Derrick Rose’un skor yükünü hafifletebilir ve savunmada da gayet başarılı olabilirdi. 4.4 sayı ortalamasıyla oynayan Keith Bogans’a göre 2 gömlek kaliteli bir hücum oyuncusu olduğu kesin. Aynı zamanda karakter olarak da Bulls için ideal bir isim olurdu. Çünkü Deng gibi, Noah gibi karakterli ve egoları düşük oyuncuların oluşturduğu takım kimyasına cuk diye otururdu 26 yaşındaki Affalo. Bu sene olmasa bile bir sonraki sene, kendisinin hak ettiği değerin altında önem gösterilen ve şampiyonluk adaylığından hızla uzaklaşan Nuggets’tan bir sonraki sezon kurtulup, daha güzel ve iddialı bir kadroya katılmasını umuyorum.

Ve diğer adaylar.. Bu isimler biraz da yokluktan Chicago’nun ilgilendiği isimler. Özellikle Nick Young ve Jamal Crawford’un ne işi var diye düşünürsek, tek açıklamanın bu yokluk olduğunu görüyoruz. Hele de Nick Young gibi takım kimyasına bir hakaret olarak doğmuş bir oyuncunun sempatimin yüksek olduğu Bulls’ta oynaması, eminim ki benim gibi sürüsüyle başka basketbolseveri de hayal kırıklığına uğratır. Ancak iyi yönetilen Bulls’un böyle bir hataya düşeceğini sanmıyorum. Affalo’nun uygun olmadığı bir havuzda benim için öne çıkan iki oyuncu J.Rich ve Caron Butler. Bu iki oyuncu da kariyerlerinin parlak dönemlerini geride bırakmış oyuncular, ancak her türlü Keith Bogans’tan daha iyi oldukları kesin. Oyuncu açısından bakınca da Chicago’nun çok iyi tercihler olduğunu söyleyebiliriz. Keza yaşlarının da genç olmadığını düşünürsek, Bulls’da bir yüzük kazanma şansları oldukça cazip görünüyordur.

Benim tercihim ise (ne kadar doğru bilmem) Jason Richardson olurdu. Her ne kadar oyununu tamamen dış şuta endekslese ve atletizmini artık hiç kullanmıyor olsa da, istikrarlı üçlük potansiyeli bile Bulls’a çok şey katabilir. Son yıllardaki düşüşünde Pheonix Suns’ın ve Orlando Magic’in düzensiz oyununun da etkisinin olduğunu düşünüyorum. Ancak Caron Butler'ın da ofansif olarak hiç fena bir takviye olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Kompleks yapmadan kendi oyununa bakacak bir isim Butler. Onunla ile ilgili soru işaretim zaten işin savunma tarafında. İki numara'da atletik oyunculara karşı ayaklarının çok yavaş kalabileceğini düşünüyorum. Keza natürel olarak aslında üç numara oynuyor. Bakalım bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder