27 Aralık 2011 Salı

Nba'de ilk 2 gün geride kaldı! Öne çıkan takımlar, oyuncular..



Çok özlemişiz. Kesinlikle çok özlemişiz. Sadece biz de değil Amerikalılar da çok özlemiş olacak ki, açılış günü reytingleri önceki yılları 3'e katlamış. Ayın 8'ine kadar League Pass'in ücretsiz olduğunu hatırlatayım ama bağımlılık yaptığını da belirtmeden geçmeyeyim. League Pass sayesinde istisnasız bütün maçları online olarak hd kalitesinde izleyebiliyoruz. Ancak kotalı interneti olanlar dikkat etsin sonucu biraz acıklı olabilir. Neyse bu iki kısa günde Nba'de olabildiğince fazla takımı dönerekten izlemeye çalıştım ve gözüme çarpanlar bazı net şeyler oldu. Bu benim ilgimi çeken noktaları paylaşmak istiyorum.

/ Takımlar /

New York Knicks: Şüphesiz ki muazzam bir iştah ile girdiler sezona. Madison Square Garden'daki atmosfer Nba bazında benzersizdi. Bu iştah ile başladıkları maçta Boston karşısında 20 sayı öne geçmelerine rağmen, berbat bir 3. çeyrek oynayarak geriye düştüler. Bu noktada Carmelo Anthony çılgın bir performans ortaya koydu ve maçı 2 sayıyla Knicks'e getirdi. 2 sayı olmasını tabi ki iddaa'mı yatırmak istemelerine bağlıyorum o başka. Knicks'te göze çarpmayı bırakın şiş sokan bir şey var ki, o da oyun kurma eksikliği. Toney Douglas ve Iman Shumpert (enteresan) oyun kuruculuktan son derece bihaber durumdalar ve 30'ar şut kullanmak istiyorlar. Bir an önce Baron Davis'e kavuşmaları lazım diyorum.


Los Angeles Lakers: Sezona iki gün üst üste mağlubiyet alarak başladı Lakers. Kobe'nin kişisel olarak çok iyi oynamasına rağmen takımın oldukça zayıf kaldığını gördük. Pek tabii bu durumda Bynum'un cezasının da etkisi büyük. Zaten Odom'un kaybı takımı kötü etkileyecek de bir de Bynum olmayınca işler iyice zorlaşmış.

Indiana Pacers: Evinde Detroit Pistons ile karşılaşan doğunun yükselen yıldızı iyi bir performans ile kolay rakibine 12 sayı fark attı. Sağlam ve diri bir görüntü çizdiler ve ileriye dönük umut verdiler. Önemli parçalarının hemen hepsi kendine biçilen rolü gayet güzel oynadılar.

Portland Trailblazers: Evinde Philedelphia 76'ers ile karşılaştılar ve bu zor maçtan 106-102 galip gelmesini bildiler. Lamarcus Aldridge, Gerald Wallace ve Felton'ın performansları ile Marcus Camby'nin 6! asist yapmış olması enteresan.


Dallas Mavericks: Son şampiyon iki maçında tam anlamıyla fiyasko oldu. Önce Miami'den sonra da Denver Nuggets'tan fark yiyen ihtiyar heyeti kötü bir görüntü çizdi. Tyson Chandler'ın gidişi savunmayı çok ciddi etkilemiş.

Miami Heat: Lige muazzam başlamış bir diğer takım. Zaten şampiyonluğun bana göre en büyük adayı olan Miami de inanılmaz bir iştahla oynadı Dallas'a karşı. Son çeyreğe kadar topa baskı yaparak Dallas'ı adeta şoke ettiler, bu sırada da hücumda adeta parçaladılar.

/ Oyuncular /

Rajon Rondo: 31 sayı 13 asist 5 top çalma. Yok artık. Orta mesafeden de şutunu geliştirmiş ve gerçekten durdurulamaz bir performans sergiledi. Zaten son derece delici ve savunmada her an top çalabilecek bir gard olduğunu biliyorduk da şut da mı atacak artık? Peki bakalım.

Carmelo Anthony: 37 sayı 8 rebound 3 asist. Bu seneye iyi hazırlandığı ve bir yerlere ulaşmak istediği belli.

Hidayet Türkoğlu: Hido özlediğimiz ve kendisinden arzuladığımız bir oyun ile Houston Rockets'a karşı adeta maçı alan isim oldu. Günün kahramanı olan temsilcimiz 23 sayı 6 rebound 4 asist izletti bize. Yürüyedur Hido!


Deandre Jordan: 8 blok mu? Yuh be kardeşim!

Roy Hibbert: Indiana'nın genç pivotu sezona çok iyi başladı. Gayet hevesli ve oyuna konsantre olmuş bir görüntü çizdi. 16 sayı 14 rebound 3 blokluk istatistikleri de bunu kanıtlıyor bence. Hibbert'in bu seneki performansı Indiana'nın başarısıyla doğru orantılı olacak.

Lebron ve Wade: Çılgın çocuklardan yine çılgın performanslar izledik. Hele de karşılarına Carter gibi bir savunmacı çıkınca adeta at koşturdular sahada. İkilinin toplam üretimleri 63 sayı, 12 asist ve 18 rebound. Maşşallah.

Boris Diaw: Bu sene yokluktan mı desem tuhaflıktan mı desem pivot oynamak durumunda kalan fransız oyuncu istatistik kağıdını garip bir şekilde doldurdu. 9 Asist! 9 sayı ve 11 rebound.

Chris Bosh ve Carlos Boozer: Nba'in önde gelen 4 numaralarından iki tanesi. Geçtiğimiz sezon ikisi de beklentilerin altında kaldı ve bu sene daha çok şey bekleniyor. Ancak ilk maçlarda pek seviye yükseltmiş gibi görünmediler.


Mehmet Okur ve Ersan İlyasova: Yapma Mehmet yahu. 20 dakika süre alıp bu kadar kötü durumda olan New Jersey forması altında 0 sayı atmamalısın. Kontrat senesinde olan Memo'dan beklentimiz çok daha büyük. Ersan ise ilk 5 çıktığı maçta 9 rebound alarak somut bir şeyler vermiş olsa da attığı 2 sayı ne yazık ki üzücü. O da kontratının son senesinde ve daha fazla bir şeyler vermesi şart.

Ricky Rubio: Genç oyuncu ilk kez çıktığı Nba maçında büyük bir sevgi gösterisiyle karşılaştı. Tribünler şimdiden genç ispanyolu çok sevmiş. Rubio da attığı akıl dolu "bounce" paslarla onları coşturmasını bildi. İlk maçında 6 asist kaydederek bence kendisinden beklenileni de karşılamış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder