5 Aralık 2011 Pazartesi

Dwight Howard ve Los Angeles Lakers



Hiç şüphe yok ki Shaquille O’Neal’dan sonra (Yao Ming’i hariç tutuyorum) Nba’in en dominant pivot oyuncusu Dwight Howard, ve Dwight Howard’ın sene sonu kontratı bitiyor. Yani durum tam bir cadı kazanı. İstisnasız her basketbol takımı kadrosunda Dwight gibi bir canavarı görmek ister. Bana göre geçtiğimiz sezonun da tartışmasız MVP’siydi onu da ekleyeyim. Eh, böyle bir durumda da Nba’in en ışıldak takımı Los Angeles Lakers da boş durmaz tabi ki. Keza Dwight’ın eğlenceli kişiliğinin de Los Angeles gibi bir şehir ve bir medya için oldukça önemli bir kaynak olduğunu ekleyeyim.

Geçtiğimiz sezon yaşanan hayal kırıklığının ardından, yeni bir yıldızla takıma gaz ve güç vermek isteyen Lakers yönetiminin “en büyük” hedefi Dwight Howard. Bu takas için gözden çıkartmayı düşündükleri isimler ise Andrew Bynum ve Lamar Odom. Sezon sonu takımdan ayrılmaması neredeyse imkansız olan bir oyuncu için de hiç ama hiç fena bir teklif değil. Hem de aynı zamanda bu takas karşılığında Hidayet Türkoğlu gibi aşırı yüklü bir kontrattan da kurtulmuş (söylerken üzülüyor insan) olacaklar. Howard’ın da Lakers’da oynamak istediğini hesaba katacak olursak, üç taraf için de hiç fena bir anlaşma gibi durmuyor.

Ne kadar Lamar Odom gibi çok önemli bir parçayı kaybedecek olsalar da, Kobe-Dwight-Gasol üçlüsünün bir araya gelmesinin nasıl bir potansiyel oluşturacağı heyecan uyandırıyor. Dwight ve Gasol bir araya gelirse ligde hiçbir takımın pota altında ezilmemesinin (zayıf kalması falan değil, ezilmek direkt) imkanı olduğunu sanmıyorum. Yalnız Dwight Howard açısından bakarsak, hücumda Orlando’daki kadar rahat olamayacağını düşünüyorum. Bunun doğal sebebi de tabi ki spacing. Yıllardır hep oyununu üçlük üzerinden oynayan dört numaraların bulunduğu Magic’ten, kıyaslarsak çok daha içe yönelik oynayan bir Pau Gasol ile yan yana oynamak Dwight için oldukça farklı olacak. Bu hücum dengesini nasıl sağlayacağı ise Mike Brown ve Ettore Messina’nın işi. Tabi ki, Gasol’ün orta mesafeden hiç fena bir şutör olmaması işlerini kolaylaştıracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder